Osijek
PROJEKT CENTRA ZA NESTALU I ZLOSTAVLJANU DJECU

Psihološka pomoć i podrška obitelji koja prolazi kroz razvod
Objavljeno 19. lipnja, 2017.

Projekt Centra za nestalu i zlostavljanu djecu “Psihološka pomoć i podrška obitelji koja prolazi kroz razvod” za cilj ima roditeljima i djeci u razvodu olakšati prilagodbu na nove životne uvjete pružanjem psihosocijalne podrške, uz jačanje samopouzdanja djece i roditeljske kompetentnosti u odgoju. U osmišljavanju je projekta sudjelovalo nekoliko stručnjaka Centra, a s 15.000 kuna financira ga Grad Osijek. Projekt je namijenjen obiteljima na području grada Osijeka, a provodit će se sve do kraja 2018. godine kroz edukativno-iskustvene radionice, informiranjem i pružanem psihološke pomoći roditelju i djetetu preko individualnog savjetodavnog i grupnog rada te preko web-stranice s edukativnim sadržajima, gdje će roditelji i djeca moći postavljati upite na koje će odgovarati stručni suradnici.

- Riječ je o projektu koji omogućuje osnaživanje sustava psihosocijalne pomoći za obitelj nakon razvoda. Navedeno se namjerava postići razvijanjem odgovornog roditeljstva, kako bi se djeci olakšao postupak prilagodbe na novonastalu situaciju - objašnjava Lidija Štelcer, stručni suradnik psiholog u Centru za nestalu i zlostavljanju djecu.

Brakorazvodna je parnica mukotrpan proces, ističe Štelcer, i ljudi koji u nju ulaze imaju negativne osjećaje jedni prema drugima, to se često održava na djecu.

- Kroz edukativne radionice pokušavamo roditelje osvijestiti o tomu da i djeca prolaze kroz taj proces. Pokušavamo im objasniti da razvod jest promjena, ali da nije “kraj svijeta” - kaže Štelcer i objašnjava da kroz ovaj sustav podrške oni vide da nisu sami i da je taj proces vrlo raširena pojava.

U Centru očekuju da će se do kraja godine u projekt uključiti bar 20 roditelja i 20 djece, a svaki građanin Osijeka koji ima određenih poteškoća u braku može se obratiti Centru preko web-stranice cnzd.org, mailom na info@cnzd.org ili telefonom na broj 031/272 943. J. Pejaković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
oglas