Osijek
ALJMAŠKA RIBARSKA NOĆ

Šaran i škarpina ponovno
spojili Slavoniju i Dalmaciju
Objavljeno 18. lipnja, 2017.

Na Ribarskoj se noći u izvrsnoj organizaciji SRD-a “Dunav” sa subote na nedjelju u Aljmašu gostilo i zabavljalo nekoliko tisuća posjetitelja. “Plesom šarana i škarpine” ribiči i Aljmašani već šest godina privlače ljubitelje gastronomije u svoje mjesto, a Marina Bede iz Organizacijskog odbora kaže kako je početna ideja s godinama prerasla u nešto više.

“Ovo više nije samo suradnja Slavonaca i Dalmatinaca, ovo su sada prijateljstva. Od kasnog poslijepodneva do ranih jutarnjih sati najprije nam dolaze naši dragi gosti - obitelji s djecom, a kasnije malo starija ekipa koja se zadrži do sitnih sati. Važno je da svi uživaju u riječnim i morskim specijalitetima te glazbenom programu”, kaže Bede.

Aljmašani Ivica Stanković iz Organizacijskog odbora i Vesna Petrijevčanin te zamjenik predsjednika TZ-a Erdut Darko Barjaktarević drže kako je ova manifestacija brendirala Aljmaš kao izvrsnu turističku kontinentalnu destinaciju. Jedan od pokazatelja je i taj da tijekom godine u ovaj kraj dođe i po 3500 inozemnih gostiju i uživaju u ponudi seoskog turizma.

Jedan od onih koji nije mogao odoljeti Aljmašu i naš je fotoreporter Davor Kibel, koji se očaran Dunavom, Aljmašem, ljudima i tradicijom u to dunavsko naselje i preselio, a budući da je ljubitelj gastronomije, uključio se u kuhanje za goste. Zatekli smo ga kako priprema perkelt od soma teškog 50 kilograma koji je uoči Ribarske noći iz Dunava “izvadio” aljmaški alas Jumba.

Goste su zabavljali Ravnica i Klapa Čikat iz Malog Lošinja, a dragi su “Dalmoši” u Aljmaš došli iz Splita s ulovom svježe ribe iz prethodne noći. U gostima su im bili i članovi Udruge balotara Donja Ozrna Klis. D. Pejić

Najčitanije iz rubrike