Osijek
ALJMAŠKA RIBARSKA NOĆ

Šaran i škarpina ponovno
spojili Slavoniju i Dalmaciju
Objavljeno 18. lipnja, 2017.

Na Ribarskoj se noći u izvrsnoj organizaciji SRD-a “Dunav” sa subote na nedjelju u Aljmašu gostilo i zabavljalo nekoliko tisuća posjetitelja. “Plesom šarana i škarpine” ribiči i Aljmašani već šest godina privlače ljubitelje gastronomije u svoje mjesto, a Marina Bede iz Organizacijskog odbora kaže kako je početna ideja s godinama prerasla u nešto više.

“Ovo više nije samo suradnja Slavonaca i Dalmatinaca, ovo su sada prijateljstva. Od kasnog poslijepodneva do ranih jutarnjih sati najprije nam dolaze naši dragi gosti - obitelji s djecom, a kasnije malo starija ekipa koja se zadrži do sitnih sati. Važno je da svi uživaju u riječnim i morskim specijalitetima te glazbenom programu”, kaže Bede.

Aljmašani Ivica Stanković iz Organizacijskog odbora i Vesna Petrijevčanin te zamjenik predsjednika TZ-a Erdut Darko Barjaktarević drže kako je ova manifestacija brendirala Aljmaš kao izvrsnu turističku kontinentalnu destinaciju. Jedan od pokazatelja je i taj da tijekom godine u ovaj kraj dođe i po 3500 inozemnih gostiju i uživaju u ponudi seoskog turizma.

Jedan od onih koji nije mogao odoljeti Aljmašu i naš je fotoreporter Davor Kibel, koji se očaran Dunavom, Aljmašem, ljudima i tradicijom u to dunavsko naselje i preselio, a budući da je ljubitelj gastronomije, uključio se u kuhanje za goste. Zatekli smo ga kako priprema perkelt od soma teškog 50 kilograma koji je uoči Ribarske noći iz Dunava “izvadio” aljmaški alas Jumba.

Goste su zabavljali Ravnica i Klapa Čikat iz Malog Lošinja, a dragi su “Dalmoši” u Aljmaš došli iz Splita s ulovom svježe ribe iz prethodne noći. U gostima su im bili i članovi Udruge balotara Donja Ozrna Klis. D. Pejić

Možda ste propustili...

KERŠOVANIJEVA ULICA

Održavanje nogostupa

ZAVRŠEN FOTONATJEČAJ GLASA SLAVONIJE

Mobitel Samsung Galaxy J5 osvojio Mario Đurkić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas