Sport
NOGOMETAŠI CIBALIJE POČELI PRIPREME

Igrači čekaju zaostale plaće, pa će potpisati ugovor
Objavljeno 17. lipnja, 2017.

Nije bilo previše vremena za odmor, ali nogometaši i stručni stožer Cibalije uspjeli su ipak kratko predahnuti nakon teške i stresne sezone te ostanka u prvoligaškom društvu. Odmor je bio kratak, a već jučer je trener Mladen Bartolović obavio prozivku igrača i odradio prvi trening kojim su i službeno započele pripreme za sljedeću sezonu Prve HNL.

U svlačionici Cibalije pojavila se većina igrača kojima je ugovor s klubom istekao 15. lipnja i ispred čijeg je imena više opcija. Mogli bi produžiti vjernost Cibaliji ako se ispune preduvjeti za to, a prvi je - isplata zaostalih plaća. Isto tako svaki od njih bi lako mogao otići iz Vinkovaca. Na prozivci nije bilo Ivana Zgrablića, Mladena Matkovića i Tomislava Čuljka, koji su tražili još koji dan odmora, a na treningu bi se trebali pojaviti najkasnije u ponedjeljak. Na okupljanju se nisu pojavili ni Edi Baša i Filip Žderić, oni nisu tražili produženi odmor, već traže nove klubove. Neki treniraju bez ugovora, neki su najavili odlazak, a jasno je da Bartolović ne računa ni na neke od igrača koji su prošle zime došli s trenerom Peterom Pacultom.

- Odaziv igrača na početak priprema je dobar, nije lako, ali zadovoljan sam. Ohrabruje i reakcija onih kojima je istekao ugovor, a koji su spremni potpisati novi. Naravno, nakon što im se ispune neki od uvjeta koje je klub i dužan ispuniti. Vjerujem da ćemo do polaska na Kupres (24. lipnja) imati 90 posto igrača riješeno, ali ne bježim ni od činjenice da ćemo i početkom prvenstva dovesti još neko pojačanje, naravno, sve u okviru naših mogućnosti. Svjesni smo da situacija nije nimalo laka, ali uvjeren sam da ćemo se uspjeti ekipirati i početak prvenstva dočekati spremni, optimističan je Bartolović, čovjek koji je dolaskom na klupu Vinkovčana povukao momčad sa samog dna i uspio je ostaviti u prvoligaškom društvu.

U Vinkovcima je puno nepoznanica, koje će najvjerojatnije ostati i do polaska na Kupres. Ipak, za rješenje nekih stvari potreban je novac, a njega kronično nema. Teško je računati da će ga predsjednik Gagro naći preko noći i isplatiti zaostale plaće svim igračima, pa da oni ipak potpišu nove ugovore. Nije riješeno ni pitanje stručnog stožera, odnosno Bartolovićevih suradnika.

- Stožer je ostao gotovo isti, premda će i tu biti popuna. Napušta nas trener vratara Vranjić, možda dođe naš nekadašnji čuvar mreže Bursca. Treba mi još jedan pomoćni trener i nadam se da će predsjednik uspjeti dogovoriti s Lučićem - dodao je Bartolović.

Ljetne pripreme će “cibalijaši” kao i prošlih godina raditi u tri faze. Prvu će Bartolović s igračima odraditi u Vinkovcima, a već u ponedjeljak se očekuje nekoliko igrača na probi. Od 24. lipnja momčad Cibalije seli se na Kupres, gdje će biti do 3. srpnja, za kada je predviđen povratak kući i nastavak priprema u Vinkovcima do početka novog prvoligaškog prvenstva. A. Grgić

Dva nova lica

Na prozivci i prvom treningu Bartoloviću su se odazvali: Zvonimir Šubarić, Matija Mišić, Josip Tomašević, Luka Muženjak, Zvonimir Filipović, Marko Dabro, Marko Pervan, Petar Mišić, Petar Rubić, Mate Crnčević, Vlatko Šimunac, Frane Vitaić, Luka Mijoković, Marko Kraljević, Luka Kukrika i na probu su za sada stigli Duje Mrdeša iz Bedema (Ivankovo) i Dinko Leko Iz Marsonije (Slavonski Brod).

Dogovorene utakmice

22. lipnja: Zadrugar - Cibalia

27. lipnja: Zrinjski (Mostar) - Cibalia

29. lipnja: Kupres - Cibalia

2. srpnja: Sloboda (Tuzla) - Cibalia

5. srpnja: Paksi - Cibalia

8. srpnja: Generalka (suparnik nepoznat)

Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

Najčitanije iz rubrike