Novosti
NAJAVIO NOVI POČETAK

Glavaš obnavlja udrugu iz 2005.
Objavljeno 17. lipnja, 2017.

Branimir Glavaš izjavio je za Glas Slavonije kako nema dodatnih komentara na priopćenje u kojem je ovog tjedna naveo kako je odlučio obnoviti rad Udruge Pokret za Slavoniju i Baranju, a koja je bila preteča HDSSB-a još 2005. godine. Dodao je i kako ne prati napise u novinama na ovu temu, jer je na odmoru. Naime, prije nekoliko dana Glavaš je javnosti uputio priopćenje u kojem navodi da “danas, kao i 12 godina prije, postoji potreba za novim početkom onoga što je stvarano i vođeno plemenitim motivima i ciljevima, a uništila je ljudska zloća, pohlepa, narcisoidnost, nepotizam, lopovluk i korumpiranost”. Prema Glavaševim riječima, zadaća udruge je stvoriti pretpostavke za izgradnju novog političkog okvira radi odlučnog i organiziranog javnog djelovanja građana na prostorima osiromašenih dijelova Hrvatske istočno od Zagreba. Iz ovog se priopćenja da naslutiti da Glavaš ima namjeru izići iz HDSSB-a. Podsjetimo kako se Glavaš još u listopadu prošle godine razišao s Vladimirom Šišljagićem i Dinkom Burićem, koji su potom na izbore izišli s nezavisnom listom Snaga Slavonije i Baranje. No, u međuvremenu se u ožujku razišao i s aktualnim predsjednikom HDSSB-a Draganom Vulinom. Zanimljivo je kako Vulin nije želio komentirati Glavaševu rehabilitaciju udruge iz 2005.

- Uistinu ne znam o čemu se radi i ne znam što je Branimir Glavaš time htio reći, te ne bih komentirao njegove poteze - rekao je Vulin, te dodao kako do gašenje HDSSB-a kao stranke sigurno neće doći, bez obzira na Glavaševe poteze.

Neslužbeno doznajemo i kako nema govora o ponovnom ujedinjenju HDSSB-a s članovima koji su iz stranke izišli u listopadu prošle godine, unatoč tome što su se sada i jedni i drugi razišli s Glavašem. N.Z.Eberhard

Možda ste propustili...