Osijek
ČINITI DOBRO ZA ZAJEDNICU

Spar i Žito zajedno donirali
Prehrambeno-tehnološki
fakultet i osječku bolnicu
Objavljeno 16. lipnja, 2017.

Dvije nove vrijedne donacije uručene su u petak u Osijeku. Klinički bolnički centar i Prehrambeno-tehnološki fakultet dobili su čekove u iznosu od 150.000, odnosno 50.000 kuna od predstavnika tvrtki Spar Hrvatska i Žito d.o.o. Osijek.

U Ravnateljsku KBC-a Osijek priređena je predaja ovih donacija, čiji je povod početak suradnje Spara i Žita, odnosno plasmana suhomesnatih proizvoda brenda “Dobro” osječkog proizvođača na police ovog nacionalo rasprostranjenoga maloprodajnog lanca.

Vlatko Kopić, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek, pojasnio je kako će iznos od 150 tisuća kuna biti iskorišten za opremanje dvorane za maksilofacijalnu kirurgiju, konkretno za nabavu operacijskih svjetala.

- Na Zavodu je ukupno 19 kreveta, a fluktuacija pacijenata izravno ovisi o propusnosti i frekvenciji operacijskih dvorana - rekao je Kopić, uz napomenu kako je riječ o Zavodu koji na obnovu čeka 30 godina.

Jurislav Babić, prodekan za znanost Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u zahvali je istaknuo kako će donacija od 50 tisuća kuna biti iskorištena za nabavu 3D printera koji će biti na raspolaganju ne samo nastavnicima i studentima matičnog fakuleta nego i cijelog sveučilišta.

U ime Spara donaciju je uručio Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spar Hrvatska.

- Nama je uvijek cilj ne samo poslovati u određenoj sredini nego joj i pomoći - rekao je Fenzl. Marko Pipunić, direktor Žita, priznao je kako je inicijativa za donacijom došla iz Spara, a on je bio u poziciji kanalizirati ta sredstva.

- Mi, nažalost, ovim donacijama ne možemo riješiti sve probleme u društvu, ali možemo pokazati kako tvrtke ne treba dijeliti na “njih” i “nas”, na domaće i strane. Živimo u jednoj zajednici i dijelimo isto društvo te zajednički trebamo djelovati u njemu - zaključio je Pipunić. D. Kuštro

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana