Osijek
ZAVRŠNI KONCERT

Mladi folkloraši pokazali što su naučili i zaradili buran pljesak
Objavljeno 16. lipnja, 2017.

HKUD “Željezničar” svake godine prikaže što su njegovi članovi naučili tijekom godine, pa je tako bilo i ovaj put u punoj dvorani Doma željezničara, na završnom koncertu dječjih skupina. Tajnik Nenad Sudar kaže kako su na godišnjem koncertu svoje umijeće i naučeno u protekloj godini pokazale mlađa i starija “Željina” folklorna skupina, kao i dječja folklorna skupina KUD-a “Ivan Kapistran Adamović” iz Čepina, i folklorna sekcija OŠ “Dobriša Cesarić” iz Osijeka.

- Veliko je zadovoljstvo vidjeti razdragana dječja lica koja jedva čekaju pokazati se u najboljem svjetlu svojim roditeljima, bakama i djedovima, kao i oduševljenoj publici koja je svaku točku ispratila burnim pljeskom. Pod vodstvom Dragana Stakića i Maje Farkaš, mali su folkloraši pokazali svu ljepotu hrvatske tradicijske kulture i nepresušno bogatstvo folklora našeg naroda. Na koncertu je sudjelovalo gotovo stotinu mališana u više dobnih skupina, što je izvrstan pokazatelj rada s djecom, kako u HKUD-u “Željezničar”, tako i u skupinama koje smo ugostili – kaže Nenad Sudar.

Dječje su skupine HKUD-a “Željezničar” u protekloj godini imale i druge javne nastupe, kada su se također pokazale u najljepšem svjetlu.

- Osim nastupa i putovanja, u skladu sa stalnom brigom o našim najmlađim članovima, organizirali smo i zajedničko druženje djece i roditelja na izletu uz roštilj, koji je opravdao svoju svrhu u smislu stvaranja dobre atmosfere i zadovoljstva naših mladih, ali i odraslih članova. Pozivamo ovim putem i ostale mlade da nam se priključe već početkom sljedeće školske godine i tako postanu dio velike folklorne obitelji HKUD-a “Željezničar” - poziva Sudar. D. Pejić

POZIV NOVIM ČLANOVIMA

- Sva djeca koja se žele početi baviti, ili se već bave folklorom, dobrodošla su. Naša su vrata otvorena svima koji žele naučiti što je to tradicijska kultura, što je folklor, onima koji žele putovati i družiti se sa svojim vršnjacima, uz stručno vodstvo. Za dodatne informacije može se obratiti na adresu HKUD-a “Željezničar” Osijek, Radićeva 15, u Osijeku, na telefonski broj 031/494-368, ili na internetsku stranicu www.hkud-zeljeznicar.hr - poziva Nenad Sudar.

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike