Regija
DENIS OSTROŠIĆ, NOVI GRADONAČELNIK SLATINE

Od pjesnika, pedagoga i humanitarca do političara
Objavljeno 16. lipnja, 2017.

SLATINA - Novi gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić rođen je u Đurđevcu 1967. godine, profesor je hrvatskoga jezika i književnosti, pa u gradsku upravu dolazi iz slatinske Osnovne škole Josipa Kozarca.

Još kao srednjoškolac Ostrošić je prihvatio i nastavio obiteljsku tradiciju maskiranja, i ona je zasigurno obilježila jedno podulje razdoblje njegova života. Uvijek drukčiji, Denis Ostrošić godinama je bio meštar slatinskih poklada, a danas je redovni sudionik humanitarnih maskenbalova slatinskoga Lions kluba. Godine 2014. pokrenuo je i veliku humanitarnu akciju za pomoć učenicima gunjanske škole i njihovu filmskom Studiju kreativnih ideja. Kao Djed Božićnjak sudjelovao je u otpremanju i predaji više od 320 kutija božićnih darova i novčane pomoći na poplavom postradalo područje.

Naslijeđenu ljubav prema scenskom izrazu i maskiranju ugradio je u rad sa svojom i tuđom djecom pa godine 2006. u svojoj školi osniva Medijsku družinu Bapatuljak i pokreće KOMA FF (Kozarčev mali filmski festival). Godinama Ostrošić ulaže energiju i znanje da bi pomogao filmski darovitim učenicima razvijati njihove talente i ljubav prema jednoj vrsti umjetnosti, a upravo zahvaljujući njegovu filmskom entuzijazmu i uspješnom prenošenju na učenike, Bapatuljci su do danas opstali, smjenjivali se, razvijali i napredovali. Možda su baš oni spona koju mu je ovih dana najteže raskinuti.

Novi gradonačelnik Slatine je i pjesnik, radijski voditelj, dugogodišnji volonter i član više udruga, društava i organizacija civilnog društva, sudjelovao je u nekoliko značajnih EU projekata, hrvatski je branitelj. Na mjesto gradonačelnika Slatine Denis Ostrošić došao je kao nezavisni kandidat uz potporu SDP-a i HSS-a.

– Tridesetak godina sudjelujem u životu grada, i kao učitelj, i kao pojedinac kroz različite segmente civilnoga društva, i već dugo nisam zadovoljan kvalitetom življenja i uopće atmosferom koja vlada Slatinom. Loša gospodarska situacija, mrtvi kapitali, slaba i nedomišljena turistička ponuda, neučinkovitost razvojnih agencija i uopće loša komunikacija na svim razinama, ponukali su me na ulazak u politiku, kao i želja da se mladim i energičnim ljudima da prostor da promišljaju i provode razvoj grada na drugačiji način od dosadašnjeg. U tom će smjeru biti i moji prvi potezi već nakon konstituiranja Gradskog vijeća vezani uz organizaciju planiranih manifestacija tijekom ljeta i uz Dan grada početkom rujna - kaže novi gradonačelnik Slatine. P. Žarković

Performans na Gradskom vijeću

Mnogi još uvijek pamte Ostrošićev performans na sjednici Gradskog vijeća na blagdan sv. Nikole 2013., kad je kao vijećnik Hrvatskih laburista svojim kolegama vijećnicima uručio prigodne šibe. Na komentare tko je šibu zaslužio, a tko nije, prepustio je vijećnicima da to sami procijene, napomenuvši da je darovatelj bio dobri sv. Nikola, a ne zločesti Krampus.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike