Sport
ŽDRIJEB CHALLENGE CUPA

ŽOK Osijek s austrijskim Schwechatom
Objavljeno 15. lipnja, 2017.

U sjedištu CEV-a u Luksemburgu u srijedu je održan ždrijeb europskih odbojkaških natjecanja. Nakon dugo vremena u ždrijebu se našao i Ženski odbojkaški klub Osijek, koji će se natjecati u Challenge Cupu. Ždrijeb im je dodijelio austrijsku ekipu Sokol Schwechat. “Sokolice” iz grada Schwechata, koji se nalazi 20-ak kilometara od Beča, a gdje se nalazi bečka međunarodna zračna luka i pivarska industrija, aktualne su državne prvakinje i najtrofejniji su ženski odbojkaški klub u Austriji. Čak su 46 puta bile prvakinje Austrije i 25 puta osvojile Kup. U njihovim redovima osim domaćih igračica igraju i odbojkašice iz Srbije, Crne Gore, Češke, Slovačke i Rumunjske.

PET HRVATSKIH PREDSTAVNIKA

Svoje suparnike doznali su i ostali hrvatski klubovi. MOK Rijeka u Kupu CEV-a igrat će protiv poraženog iz dvoboja između ciparske Omonije i crnogorskog Bijelog Polja koji igraju u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. Ako prođu Ciprane ili Crnogorce, igrat će protiv pobjednika dvoboja između izraelskog Hapoel Mate Ashera i bosanskohercegovačke Mladosti iz Brčkog ili slovenskog ACH Volleyja koji će se sučeliti u prvom krugu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Protivnike su saznale i tri Mladosti. U Challenge Cupu za odbojkaše Mladost Ribola Kaštela igrat će protiv Volejbal Brna, a zagrebačka Mladost protiv ČEZ Karlovarskog. Kaštelani su odustali od nastupa u kvalifikacijama za Ligu prvaka iz financijskih razloga i sukladno tome "prebačeni" su u treće po snazi europsko natjecanje. U Challenge Cupu za odbojkašice, osim Osijeka, igrat će i zagrebačka Mladost. “Mladostašice” će u šesnaestini finala igrati protiv švicarskog Pfeffingena.

Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

Najčitanije iz rubrike