TvObzor
NOVE SERIJE KOJE ĆE SE OD JESENI PRIKAZIVATI U SAD-U

Heroji spašavaju živote vojnika, običnih ljudi i svijeta
Objavljeno 16. lipnja, 2017.
U ovom i sljedećem broju TV Obzora predstavljamo ukupno deset izdvojenih serija koje će se od jesenske sheme prikazivati na američkim nacionalnim televizijama: ABC, CBS, FOX, NBC i The CW

Svibanj je bio prepun dana “D” za ljude koji stoje iza, ali i ispred kamera brojnih TV serija za koje su snimljene pilot-epizode i koje su neko vrijeme čekale zeleno svjetlo za daljnje snimanje od čelnika pet najvećih američkih nacionalnih televizija. Između 21 nove serije koje će američki gledatelji moći pratiti od rujna nadalje, odabrali smo ih deset i temu podijelili u dva izdanja TV Obzora. Pravi obožavatelji serija znaju se snaći i pronaći način da ih gledaju, a mi smo takvima odlučiti pomoći pri izboru.

THE GOOD DOCTOR

Jedna od pet novih serija koje će imati premijeru ove jeseni na ABC-ju liječnička je drama koja dolazi iz pera producenata serija “Dr. House” i “Izgubljeni”. U glavnoj ulozi je perspektivni glumac Freddie Highmore (25) iz netom završene serije “Motel Bates”, a ovdje igra mladog kirurga s autizmom i savantizmom koji dolazi iz predgrađa kako bi se pridružio prestižnoj bolnici na odjelu kirurgije. Usamljen i nesposoban povezati se s onima kojima je okružen na osobnoj razini, Shaun koristi svoje izvanredne medicinske darove kako bi spasio živote i izazvao skepticizam svojih kolega.

THE GOSPEL OF KEVIN

Potencijalno zanimljiva i simpatična dramska serija s elementima znanstvene fantastike i humora govori o Kevinu Finnu, beznadnoj osobi koja je na putu prema dnu. Nakon sloma, Kevin se vraća u kuću svoje sestre blizanke koja je nedavno ostala bez muža i sama odgaja njihova sina. Tijekom prve provedene noći ukaže mu se neobično nebesko biće po imenu Yvette koje mu je došlo predati nimalo jednostavan zadatak – mora spasiti svijet. U ulozi Kevina gledat ćemo Jasona Rittera (37) iz serije “Roditelji i djeca”, njegovu sestru Amy tumači JoAnna Garcia (38), a u originalnoj pilot-epizodi Yvette je utjelovila komičarka Cristela Alonzo (38), no ponovno će se snimiti s drugom glumicom.

TEN DAYS IN THE VALLEY

Nedjeljom u kasnovečernjem terminu ABC će emitirati novu dramsku seriju naizgled mnogo puta ispričane priče, kojoj je još u kolovozu 2016. odobreno snimanje cijele sezone prije emitiranja prve epizode. U glavnoj ulozi trebala se pojaviti holivudska zvijezda Demi Moore (54), ali napustila je projekt zbog nepoznatih razloga te je na njezino mjesto uskočila kolegica Kyra Sedgwick (52). Ona je televizijska producentica i samohrana majka usred razvoda čiji se život okrene naglavačke kad joj otmu kćer usred noći. Baš kao i u njezinoj kontroverznoj policijskoj TV seriji, sve postaje misterij, svatko nešto krije i nikom ne možeš vjerovati.

LAW & ORDER: TRUE CRIME

Zvijezdu serija “Obitelj Soprano” i “Sestra Jackie”, Edie Falco (54), dobitnicu prestižnih nagrada Emmy i Zlatni globus, gledat ćemo u još jednom spin-offu megapopularne franšize “Zakon i red”, u čijoj je izvornoj seriji ova glumica gostovala u razdoblju od 1993. do 1998. godine. Najnoviji izdanak “Pravi zločin” donosi duboku dramu zloglasnog slučaja ubojstva koje je zauvijek promijenilo Ameriku. Kad su se braća Mendez prvi put pojavila na nacionalnoj televiziji zbog brutalnog ubojstva svojih roditelja na Beverly Hillsu, njihova priča postala je nacionalna opsesija. Prva sezona ove antologijske serije otkrit će detalje ovog zločina i medijskog cirkusa, detaljno opisujući svakodnevne bitke suđenja i otkrivajući šokantnu istinu o onome što se doista zbivalo kad su se kamere ugasile.

THE BRAVE

Ovo uzbudljivo putovanje u složeni svijet američkih elitnih vojnih heroja na tajnom zadatku prati zamjenicu ravnateljice Patriciju Campbell i njezin tim analitičara koji upravljaju najnaprednijom tehnologijom za prismotru, kojom pomažu Adamu Daltonu i njegovoj specijalnoj jedinici vojnika na terenu. Njihov je zadatak osloboditi nedužne civile i izvršiti misije na najopasnijim mjestima u svijetu. Glavne uloge u ovoj akcijskoj drami, koju nam donose producenti “Domovine”, povjerene su Mikeu Vogelu (38) iz serije “Pod kupolom” i Anni Heche (48) koja je glumila u HBO-ovoj seriji “Obdaren”.

Piše: Adrian ANDREJEK
Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

Najčitanije iz rubrike