TvObzor
PETA SEZONA “KUĆE OD KARATA”

Nastavlja se predsjednička kampanja Underwoodovih
Objavljeno 16. lipnja, 2017.
U novoj sezoni veliki pokretači radnje bit će oni izvana: sve ogorčenije biračko tijelo, tim istraživačkih novinara te politički operativci iz “države u državi”

Politička drama “Kuća od karata”, ovjenčana s dva Zlatna globusa i šest Primetime Emmyja, uz još brojne nominacije i nagrade, vraća se željno očekivanom petom sezonom. Dok napetost u Bijeloj kući raste, Frank Underwood (Kevin Spacey) i Claire Underwood (Robin Wright) i dalje manevriraju svojim političkim karijerama i preusmjeravaju odnose, a pogotovo međusobne. Peta sezona “Kuće od karata” nastavlja gdje je četvrta stala: usred napete predsjedničke kampanje koja je Underwoode suprotstavila energičnom republikanskom skorojeviću Willu Conwayu (Joel Kinnaman). Gledatelji će pratiti rasplet zahuktalih kampanja, a vidjet će i koji će se sve savezi zbog toga raspasti. No, najveće je pitanje možda hoće li Frank i Claire uspjeti održati svoju vezu.

U Bijeloj kući Franku Underwoodu se pridružuje njegov odani šef kabineta Doug Stamper (Michael Kelly), ministrica vanjskih poslova Catherine Durant (Jayne Atkinson), tajnik za odnose s javnošću Seth Grayson (Derek Cecil), savjetnica LeAnn Harvey (Neve Campbell) i pisac govora Tom Yates (Paul Sparks).

Ali u ovoj sezoni veliki pokretači radnje bit će oni izvana: sve ogorčenije biračko tijelo, tim istraživačkih novinara te politički operativci iz "države u državi". Kad su Underwoodi naciji najavili da se pripremi za rat protiv ICO-a u četvrtoj sezoni, izazvali su podjednako i nove saveznike i protivnike.U ovoj sezoni koja počinje u petak, 23. lipnja na HRT1 u 21.35 sati pojavljuju se Mark Usher (Campbell Scott) i Jane Davis (Patricia Clarkson), dvoje velikih moćnika koji izbjegavaju publicitet i čije ambicije ostaju ovijene velom tajne.U Washington Heraldu Tom Hammerschmidt (Boris McGiver) i mladi reporter Sean Jeffries (Korey Jackson) pokušavaju razmrsiti zagonetnu smrt Zoe Barnes i nestanak Rachel Posner - dva šokantna događaja koja i dalje progone one kojih su se dotaknuli.

Petu sezonu obilježavaju nasilni iskazi moći, novi savezi, skandalozne izdaje i, kao i uvijek, žudnja za pobjedom pod svaku cijenu, a za kojom ne žudi nužno samo Frank Underwood. (N.K.)

Foto: HRT
Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

Najčitanije iz rubrike