TvObzor
NAGRADA CESARICA

Dvanaest finalista u utrci za hit godine
Objavljeno 16. lipnja, 2017.
Osim glavne nagrade, dodijelit će se i nagrade za svaku od zastupljenih kategorija, i to na osnovi najvećeg broja glasova publike ostvarenih u prvom krugu glasovanja

Nakon prvog kruga glasovanja, poznati su finalisti glazbene nagrade publike za hit godine - Cesarica. Publika, fanovi i zaljubljenici u domaću glazbu proteklih su tjedana imali priliku birati između 40 pjesama koje su obilježile izbornu godinu. Zahvaljujući njihovim SMS i online glasovima, za prestižnu titulu hita godine, na prvom izdanju Cesarice, nominirano je 12 pjesama.

Podsjetimo, Cesarica je glazbena nagrada publike za hit godine koju je pokrenuo Unison – Hrvatski glazbeni savez radi afirmacije publike kao nezaobilaznog faktora glazbene industrije i dodatne popularizacije domaće glazbe.

Upravni odbor Cesarice čine: Miroslav Buljan (predsjednik), Goran Karan, Pero Kozomara, Branko Paić, Lidija Samardžija, Zvonimir Dusper, Branimir Mihaljević, Ivo Popeskić i Stanko Šarić.

Završna manifestacija Cesarice održat će se u petak, 7. srpnja, na splitskim Prokurativama, a njoj prethodi drugi krug glasovanja, od 12. lipnja do 2. srpnja. U tom razdoblju publika će odabrati svog favorita među 12 nominiranih pjesama, a ona s najviše glasova okrunit će se Cesaricom, titulom glazbenog hita godine. Osim glavne nagrade, dodijelit će se i nagrade za svaku od zastupljenih kategorija (pop, rock, zabavna, klapska i tamburaška glazba), i to na osnovi najvećeg broja glasova publike ostvarenih u prvom krugu glasovanja.

Predsjednik UO Cesarice, Miro Buljan, zadovoljan je angažmanom cjelokupnog sektora hrvatske glazbene industrije: “Ova nagrada pokrenuta je radi velike želje i ljubavi svih dionika projekta Cesarica spram muzike općenito”, dok iz direkcije nagrade ističu da su zadovoljni odazivom publike u prvom krugu glasovanja.

Drugi krug glasovanja za Cesaricu otvoren je do nedjelje, 2. srpnja, a osim SMS-om i online, za svoje favorite možete glasovati i telefonski. Na službenoj stranici nagrade cesarica.org nalaze se sve detaljne informacije i pravila glasovanja. (N.K.)

NOMINIRANE PJESME

DANI I GODINE – Nina Badrić (Nina Badrić / Predrag Martinjak - Nina Badrić / Predrag Martinjak)

IMA NEŠTO U TOME – Doris Dragović & Jacques Houdek (Tonči Huljić - Vjekoslava Huljić)

JA PO KAFANAMA – Željko Bebek (Branimir Mihaljević - Fayo)

MENI SE S TOBOM – Ivan Zak (Ivan Zak / Antonija Šola - Ivan Zak / Antonija Šola)

NE MOGU TE PRESTAT JUBIT – Tomislav Bralić i klapa Intrade (Vinko Barčot)

REĆI ĆEŠ MI FALA – Klapa Rišpet (Pero Kozomara - Krešo Ivić)

SRCE ZA VODIČA – Petar Grašo feat. Hana Huljić (Tonči Huljić - Vjekoslava Huljić)

SREĆA – Oliver & Gibonni (Zlatan Stipišić Gibonni)

SVE U MENI SE BUDI – Kedžo & Zsa Zsa (Ante Pecotić)

ZADNJA ŽELJA – Miroslav Škoro (Ivica Plivelić)

ZAGRLI ME – Pravila igre (Miro Buljan - Sonja Buljan)

ŽIVOT NIJE SIV – Mia (Mia Dimšić)

Možda ste propustili...

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike