Regija
U OSNOVNOJ ŠKOLI EUGENA KUMIČIĆA

Proglašeni i nagrađeni eugenijalci oskarovci
Objavljeno 14. lipnja, 2017.

SLATINA
Osnovna škola Eugena Kumičića u Slatini na kraju svake nastavne godine pohvaljuje i nagrađuje svoje najbolje učenike i učitelje. Tako je u srijedu, posljednjega dana nastave, u holu škole održana prigodna svečanost pod nazivom „Eugenijaci oskarovci“.
Ravnateljica škole Božica Majhen toplo je pozdravila najbolje učenike škole, jer upravo oni uspješno su predstavljali svoju školu i svoj grad na različitim županijskim i državnim natjecanjima, ali i njihove roditelje, bez čije podrške ne bi bilo ovako značajnih rezultata i lijepih uspjeha.
– Pozdravljam i naše učitelje koji su zaslužni za rezultate naše škole, jer bez njihova truda, rada, odricanja i korištenja slobodnog vremena, pored onih dodatnih, dopunskih i slobodnih aktivnosti koje imaju u svojim zaduženjima, još je mnogo sati odrađeno koji nisu planirani i s kojima nisu zaduženi, samo kako bi rezultati ove školske godine bili kakvi jesu. 
Ravnateljica je potom uručila pohvalnice najboljim učenicima u svakom razrednom odjelu i povelje učiteljima za unaprjeđenje odgojno-obrazovnog rada u školskoj godini 2016./2017.
Na državnoj smotri Projekt građanin iz Građanskog odgoja i obrazovanja školu su predstavljali Lana Kovačević, Lana Brdarić, Gala Brunović i David Cota, s mentoricom Verom Menčik. Na državnom prvenstvu sa učenike s intelektualnim poteškoćama u Poreču bili su Mateo Grgić, Iris Kokorić, Mihael Trbojević, Tomislav Kljajić, Morena Zidar, Josip Petak i Matej Teglović, a mentorice su bile Ivana Sabolić, Patricija Karaman i Tomislava Medvedović. Na državnom prvenstvu u krosu sudjelovale su, u Poreču, tri ekipe škole, dječaci 5. i 6. razred (Benjamin Mudri, Silvio Mumlek, Matija Pohiba, Antonio Pipić), djevojčice 5. i 6. razred (Tanita Šantalab, Patricija Zlatunić, Tea Halužan, Ivona Mijatović) i dječaci 7. i 8. Razred (Marin Zdelar, David Jakišić, Nenad Gvojić, Luka Jurišić) te mentori Tomislava Medvedović i Borivoje Kocić. Na državnom polufinalu HIPPO natjecanja iz engleskog jezika u Osijeku bili su Lana Kokorić i Viktor Lovrić s mentoricom Silvijom Mađarić. Sa svojim literarnim izričajem predstavila se na državnoj smotri LiDraNo u Primoštenu Nika Šantalab, uz mentorstvo Elvire Vujčić. Na državnoj smotri GLOBE škola u Zadru nastupili su Antonio Minauf, Marko Rastija i Lana Tušek i njihove mentorice Rajka Avirović Gaća i Jasmina Krznarić. Marin Nožina i Karlo Mumlek sudjelovali su na državnom natjecanju Mladih tehničara u Primoštenu uz mentora Ivana Drokana. Antonio Minauf sudjelovao je na državnom natjecanju u online kvizu „Volim Domovinu“ pod mentorstvom Đurđice Delić, a Sara Škiljić i Ema Balint bile su na državnoj smotri učeničkih zadruga u Zadru također uz mentorstvo Đurđice Delić. Na online državnom natjecanju u matematici Dabar nastupio je Antonio Minauf i mentorica Sanela Jukić, a na državnom online natjecanju Koliko poznaješ Hrvatski sabor sudjelovali su Marko Rastija, Antonio Minauf, Dorian Bogati, Dominik Bogati, Matija Pohiba i Lorena Hrgović. Njihova mentorica bila je Đurđica Delić. Tako je škola ove školske godine imala više od 40 sudionika različitih smotri, susreta i natjecanja na državnoj razini, što je iznimno vrijedan uspjeh.
Sudionici državnih natjecanja i smotri te najbolji učenik iz svakog razrednog odjela škole proglašeni su eugenijalcima oskraovcima i dobli su pohvalnice i čokolade, a najbolji učenici osmih razreda nagrađeni su i kalkulatorima. Najsportašica škole je Matea Klement, najsportaš Marin Zdelar, a najzadrugar Ivan Jokoš, dok je godišnja nagrada za promicanje tolerancije i nenasilja pripala Viktoru Lovriću. Za najboljeg učenika škole ove školske godine proglašen je Marko Rastija.   
Povelju za unaprjeđenje rada škole dobili su učitelji Rajka Avirović Gaća, Đurđica Delić, Ivan Drokan, Renata Grahovac Sanela Jukić, Patricija Karaman, Borivoje Kocić, Jasmina Krznarić, Silvija Mađarić, Andrea Medved, Tomislava Medvedović, Vera Menčik, Ivana Sabolić i Elvira Vujčić.Petar Žarković

Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA SUFINANCIRA

Ovogodišnji je plan asanacija 150 bunara

HARBURG FREUDENBERGER RJEŠAVA PROBLEM KVALIFICIRANE RADNE SNAGE

Otvoren trening centar za obuku đaka i budućih radnika

KAKO USPJETI: ZADRUGA “BABOGREDSKI FENIKS”

Osigurali sirovinu, sve mesne perađevine prodaju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA KUPANJE OPET U SEMELJCE

Općina želi 2019. otvoriti bazene pomoću EU novca

2

POSLJEDICE PROŠLOTJEDNOG NEVREMENA

Pola Belog Manastira još je bez interneta

3

NAJBOLJI VIROVITIČKO-PODRAVSKI KUHARI

Sandra Jadek i Dražen
Šafar pripremaju se
za Svjetsko prvenstvo