Novosti
NIŠTA OD SVJEDOČENJA DEJANA LOVRENA

Cirkus na osječkom sudu: Mamić potjerao svoje odvjetnike
Objavljeno 14. lipnja, 2017.
„Da je to moguće, branio bi se sam jer ono što odvjetnici znaju, ja sam već zaboravio

„Kupite se, vi me više  nećete braniti. Punomoć vam otkazujem!“, riječi su koje je Zdravko Mamić, potpno izvan kontrole, uputio odvjetnicima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću. Nekoliko sekundi kasnije oboje odvjetnika su rekli da oni otkazuju punomoć i da ne žele sudjelovati pod ovim uvjetima. Ovaj neviđeni cirkus u sudnici Županijskog suda Osijek uslijedio je na početku rasprave, prilikom svjedočenja Saše Lovrena, oca Liverpoolove zvijezde Dejana Lovrena koji je i sam trebao sjesti na klupu za svjedoke. Mamić je potom izbačen iz sudnice, a rasrava je prekinuta i nastaviti će se 3. i 4. srpnja, dok je svjedočenje Dejana Lovrena, koji je uzalud stigao u Osijek, prolongirano za 1. rujna, zanimljivo, dan prije iduće kvaifikacijske utakmice hrvatske reprezentacije.

Na početku rasprave ništa nije upućivalo na ovakav razvoj događaja.  Na klupu za svjedoke sjeo je Lovrenov otac Saša, kojem je pitanja postavljao zastupnik Uskoka Tonči Petković. U jednom trenutku Mamić je ustao sa stolice i počeo prosvjedovati zbog Petkovićevih pitanja Saši Lovrenu. Sudac Darko Krušlin ga je upozorio da je ovo posljednji puta da ovako upada u riječ, Mamić je povikao: "Kažnjavajte me koliko hoćete!". Nervoznog Mamića pokušali su umiriti odvjetnici no to ga je još više ražestilo pa se počeo derati i na njih, a Jadranki Sloković je rekao: „Ma što ti pričaš Moja je koža u pitanju!“. Tada je uslijedilo njegovo vulgarno otkazivanje punomoći odvjetnicima, na što su se Sloković i Prodanović složili. Napetu situaciju u sudnici odlučio je razriješiti sudac Krušlin, poručivši Mamiću i odvjetnicima da neće dozvoliti cirkus u sudnici.

- Gospodine Mamiću, ne možete se braniti sami, a ni vi odvjetnici ne možete napustiti sudnicu, jer ako otkazujete punomoć, imate dužnost svoga branjenika zastupati još barem mjesec dana, rekao je sudac no Zdravko Mamić nije stao sa monologom:
- Dajte se saberite, ne možete voditi proces bez mene, a ja sam otkazao braniteljima. Nećete znati moj stav ako se to tako nastavi, u jednom dahu izgovorio je Mamić, nakon čega je sudac odredio stanku, prethodno unijevši u zapisnik sve što se zbivalo u sudnici.

Nakon stanke od 15 minuta, sudac je odlučio da se rasrava neće nastaviti, a nove su zakazane za početak srpnja. Lovrenovi će pak svjedočiti 1. rujna. Zdravko Mamić ima rok od osam dana da dostavi ime novog banitelja, u suprotnom će mu biti dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti.

Odvjetnici Sloković i Prodanović s Mamićima raskinuli sve punomoći u svim predmetima.

Milan BUGARIĆ

JA SAM FRAJER S VELIKIM JAJIMA!


Vjerujte mi, želio sam da Dejan Lovren danas svjedoči, jer znam da bi iskaz išao u moju korist. Kada pročitate njegov iskaz iz istrage Uskoka iz 2015. godine vidjet ćete bi je ovo sve jedna velika farsa, rekao nam je Mamić nakon prekinutog ročišta.  Potvrdio je kako raskida suradnju sa odvjetnicom Sloković i da ne zna tko će mu biti novi odvjetnik. „Da je to moguće, branio bi se sam jer ono što odvjetnici znaju, ja sam već zaboravio“, rekao je Mamić koji je izjavu novinarima zaključio u svom stilu: „Ja moram imati svoja prava jer mi se sudi, najveća prava. Ovo do sada nije bilo pravedno, pa je normalno da reagiram, ja nisam frajer bez jaja. Ja sam frajer s itekakvim jajima, pa tko želi i ima potrebu to provjeriti neka izvoli“.

Najčitanije iz rubrike