Osijek
HVALEVRIJEDAN PROJEKT OŠ FRANA KRSTE FRANKOPANA

Učenici snimili videospot
na znakovnom jeziku za
Mijinu pjesmu “Život nije siv”
Objavljeno 14. lipnja, 2017.
Mia: Spot pršti energijom, a moj cilj pri pisanju pjesme i jest volja za životom

“Bojiš se da sreću neću nać', vjeruj, za nju ne treba mi vrač...”, orilo se u dvorani OŠ Frana Krste Frankopana u ponedjeljak navečer. No, poznatu pjesmu osječke kantautorice Mije Dimšić učenici nižih razreda u produženom boravku nisu otpjevali na klasičan način, nego na hrvatskom znakovnom jeziku. Podučile su ih tome učiteljice u produženom boravku Tena Duran i Maja Petrović koje su u Udruzi “Dodir” pohađale dvogodišnji tečaj. Kako djeca jako vole pjesme Mije Dimšić, Duran je predložila da nauče pjesmu na znakovnom jeziku, a snimljen je i prigodni videospot.

- Posebno im je draga pjesma “Život nije siv”, pa smo najprije svladali dvoručnu abecedu na znakovnom jeziku, a potom sam im pokazala film o Helen Keller i bili su oduševljeni. Svakoga smo tjedna ponavljali po dvije fraze i nakon tri mjeseca svladali su sav tekst. Rodila se tako ideja da na kraju godine naučeno prezentiramo roditeljima, ali i Miji Dimšić - ispričala je Duran, koja je zajednički s djecom snimila videospot u dvorištu škole.

 

 

 

Koliko su je ganuli potvrdila je i sama Mia, rekavši kako pri pisanju svoje prve pjesme “Život nije siv”, nije ni razmišljala koliko velik učinak može imati.

- Spot pršti energijom, a moj cilj pri pisanju pjesme i jest volja za životom. Oduševljena sam - poručila je Mia, koja se potom fotografirala s učenicima i dijelila autograme.

Inače, iste je večeri škola nagradila 40-ak najboljih učenika sa županijskih i državnih natjecanja.

M. Mihelić

Učenike su znakovnom jeziku podučile učiteljice Tena Duran i Maja Petrović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana