Novosti
GORAN ALEKSIĆ:

Dva zakona u interesu građana
Objavljeno 13. lipnja, 2017.

Saborski zastupnik Goran Aleksić (SNAGA i Živi zid) najavio je u utorak kako će krajem tjedna svim klubovima zastupnika poslati dva zakonska prijedoga, jednim se rješava problem fiksnih kamatnih marži, a drugim bi se omogućilo izvansudsko vraćanje preplaćenih kamata svim oštećenim dužnicima koji su uzimali kredite u švicarskim francima, a kojih je, kaže, više od sto tisuća.

Zamolit ću sve koji ih podržavaju da mi potpišu podršku, rekao je Aleksić nakon stanke u Hrvatskom saboru, navevši da ga podržava sva opozicija, a očekuje da ga podrži i HDZ. Očekujem to jer se radi o zakonima u interesu građana, ističe.

Zastupnik je konstatirao da se sudska praksa utemeljena na kolektivnoj pravomoćnoj sudskoj presudi iz slučaja Franak “kotrlja” prema konačnom rješenju. Imamo već desetak pravomoćnih presuda, sve u korist dužnika, a jedna od najvažnijih je ona Županijskog suda u Osijeku kojom se presuđuje da se oštećenom dužniku mora vratiti sva preplaćena kamata, rekao je Aleksić. To zapravo znači da je Sud u Osijeku odbacio žalbu banke na zastaru i da zastare u konkretnom slučaju nema, tvrdi Aleksić, no ipak postoji problem jer neki drugi županijski sud može presuditi drukčije. Zbog toga bi, drži, Vrhovni sud svakako trebao odlučiti postoji li zastara potraživanja u privatnim procesima koji se vode na temelju kolektivne pravomoćne sudske presude. H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JOŠ JEDAN OBRAT U SLUČAJU “LAŽNI MAĐARI”

Svjedok: Policijski inspektor
me je ucijenio i prijetio mi
tražeći da govorim o mitu!

2

NUDE I STANOVE ZA 350 EURA

Frankfurtska zračna luka otvoreno poziva radnike iz Hrvatske

3

“ZAGORČAT ĆU ŽIVOT TEBI, TVOJOJ DJECI I TVOJOJ OBITELJI”

Podignuta optužnica protiv Vrdoljaka