Novosti
IVAN ANUŠIĆ

Ako ne otkrijem skrivene probleme - možemo punim gasom naprijed
Objavljeno 13. lipnja, 2017.

U svom najavnom nastupu za osječke medije u ulozi osječko-baranjskog župana Ivan Anušić je kao prvi veliki potez najavio dolazak Vlade RH u Osijek.

Što će biti teme te sjednice?

- Projekt Slavonija i njegov nastavak. U prvih šest mjeseci 750 milijuna kuna investirao je kroz Projekt Slavonija u Osječko-baranjsku županiju kroz razne projekte. Potom je tu i nastavak tzv. megaprojekata koji ovise o središnjoj vlasti. Govorim ovdje o nastavku izgradnje koridora 5C u punom profilu, sustavu navodnjavanja, vodnoj stepenici, elektrani na plin, pa i o centru za gospodarenje otpadom... Ima mnogo tema koje moramo odmah početi rješavati s ministrima. S realizacijom ove sjednice ćemo krenuti odmah nakon konstituirajuće sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije, dakle očekujem je u idućih mjesec dana.

Rekli ste u uvodnom govoru kako držite da je sustav spor.

- Točno, administracija je prevelika, birokracija je troma, prespora i ona se mora ubrzati. Ne mora se nužno mijenjati, ali mora se ubrzati. Podsjetimo, jedan od mojih projekata je da se građevinska dozvola mora izdavati u roku od 15 dana, neće se više čekati i po šest mjeseci. Posebice ako govorimo o strateškim projektima.

Neovisno o državnim projektima, što će biti u fokusu vas kao župana?

- Prije svega gospodarstvo. I to u svim granama, ne samo gospodarske zone, ne samo proizvodnja nego i sve ono što čini živim ovaj sustav. Naravno, neke stvari ćemo raditi paralelno - govorili smo o besplatnoj kuhinji za sve osnovnoškolce, o poticanjima OPG-ova. Govorili smo i o izmjeni Zakona o zemljištu - omogućivanju svima onima koji se žele baviti poljoprivredom da dobiju zemljište u vlasništvo ili u zakup. Uglavnom govorim o projektima koje sam predstavio u kampanji, oni su u mom gospodarskom programu na mojoj web-stranici, oni će biti implementirani i neće biti maknuti kao da ih nikad nije bilo. Moći ćete se svaki put pozvati na njega.

Kada očekujete da ćete kompletirati tim suradnika u županiji?

- Mislim da će do početka jeseni sve biti posloženo i onda će se početi s konkretnim stvarima. Prvo se mora napraviti rebalans proračuna. Moram dubinski vidjeti kakvo je stanje u županiji. Nemam nikakvih informacija da je stanje loše, i ako doista ne bude skrivenih problema, onda možemo punim gasom prema naprijed. D.Ku.

Možda ste propustili...

MINISTRICA DIVJAK I POSEBNI SAVJETNIK FUCHS

Dogovorena dinamika za projekt “Škola za život”

DOK NAS SMRT ILI KILOMETRI NE RASTAVE

Mnogi se iz inozemstva vrate samo zbog razvoda

SKUP GRAĐANSKE INICIJATIVE "HRVATSKA PROTIV ISTANBULSKE KONVENCIJE"

Policija prebrojila pet, a organizatori 70 tisuća ljudi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

JOŠ JEDAN OBRAT U SLUČAJU “LAŽNI MAĐARI”

Svjedok: Policijski inspektor
me je ucijenio i prijetio mi
tražeći da govorim o mitu!

2

NUDE I STANOVE ZA 350 EURA

Frankfurtska zračna luka otvoreno poziva radnike iz Hrvatske

3

“ZAGORČAT ĆU ŽIVOT TEBI, TVOJOJ DJECI I TVOJOJ OBITELJI”

Podignuta optužnica protiv Vrdoljaka