Regija
ZLATNE GRIVE ZLATNE DOLINE

Macan novi šampion
Objavljeno 12. lipnja, 2017.

MIHALJEVCI

Šestogodišnji pastuh Macan uzgajivača Dušana Dmitrovića iz Dragalića i vlasnika Josipa Lovrečića iz Nove Bukovice postao je šampion ove godine na 10. Konjogojskoj izložbi u Mihaljevcima koju tradicionalno organizira Konjogojstvena udruga Vallis Aurea iz Požege. Izložba je održana pod pokroviteljstvom Grada Požege. Vrijedna je to udruga, jedna od najboljih, istaknuli su svi govornici iz konjogojstvenih udruga diljem Hrvatske i Saveza uzgajivača Hrvatskog hladnokrvnjaka, koja uspijeva organizirati brojne aktivnosti uz tako malo financijskih sredstava. Udruga radi od 1995., danas njezini članovi u uzgoju imaju stotinjak konja, a ostali članovi konjogojstvenih udruga iz Hrvatske taj broj su podigli na više od 600 konja. Na izložbi je sudjelovalo 40 konja i kobila i tri zaprege.

U kolekciji starijih pastuha hrvatskog hladnokrvnjaka prvo mjesto zauzeo je pastuh Lisac uzgajivača Milana Burića iz Cigrovca u vlasništvu Milorada Grgića iz Poljanske. Drugo mjesto zauzeo je pastuh Zumbul uzgajivača Miška Šklempe iz Donje Garečnice u vlasništvu Josipa Lovrečića iz Nove Bukovice, a treće je mjesto osvojio pastuh Zoran uzgajivača Mate Terzića u vlasništvu Ankice Terzić. U kolekciji mladih pastuha starosti do 4 godine najbolji je bio Bećar uzgajivača Denisa Crnkovića iz Dragovaca u vlasništvu Marija Kube iz Jakšića. Drugo mjesto osvojio je Sokol uzgajivača i vlasnika Željka Adžića iz Mihaljevaca, a treće mjesto Zlatan uzgajivača Antona Demalija iz Daruvara u vlasništvu Zdravka Bičanića iz Emovačkog Luga.

Prvo mjesto u kolekciji kobila hrvatskog hladnokrvnjaka osvojila je Cvjetka uzgajivača i vlasnika Igora Del Vechija iz Požege. Drugo mjesto osvojila je Vesela uzgajivača i vlasnika Željka Adžića iz Mihaljevaca, a treće mjesto zauzima Zamba uzgajivača Mate Terzića iz Velike u vlasništvu Marija Kube iz Jakšića. U kolekciji kobila sa ždrebadi prvo mjesto osvojila je kobila Gita sa ženskim ždrebetom uzgajivača i vlasnika Vinogradarstva i podrumarstva “Krauthaker” iz Kutjeva, a drugo mjesto Dorka sa ženskim ždrebetom uzgajivača i vlasnika Igora Del Vechija. Treća je Cvijeta sa ženskim ždrebetom uzgajivača i vlasnika Dalibora Maroševića iz Prekopakre. AGM Kruna

Natjecanje u preciznosti i brzini

Zlatne grive Zlatne doline donose i natjecanje u vožnji zaprega, u kojoj se natjecatelji u parkuru natječu u vožnji preciznosti između čunjeva i vožnji brzine prolaza cijelog parkura. Natjecale su se tri zaprege, a najbolje rezultate u utakmici preciznosti imao je Igor Del Vechio, dugi je bio Mario Kuba, treći Mladen Đurčević. U utakmici brzine prvo mjesto također je odnio Igor Del Vechio, drugi je bio Mladen Đurčević, a treći Mario Kuba.

Na izložbi je sudjelovalo 40 konja i kobila te tri zaprege

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike