Regija
KONSTITUIRANO VIJEĆE

Igor Franjić izabran za predsjednika
Objavljeno 12. lipnja, 2017.

BELI MANASTIR

Igor Franjić (HDZ) novi je predsjednik belomanastirskog Gradskog vijeća, jednoglasno je odlučeno na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici.

- Zahvaljujem vijećnicima na ukazanom povjerenju. Od njih očekujem angažman i suradnju, isključivo zbog dobrobiti Belog Manastira i njegovih građana - rekao je nakon izbora Franjić, naglasivši kako će se i osobno zauzimati za isti cilj. Sukladno rezultatima svibanjskih izbora, u Gradskom će vijeću sjediti 10 članova koalicije HDZ-HSU-DZMH, 5 vijećnika koalicije SDP-HNS, dva člana SDSS-a i jedna HDSSB-ova vijećnica.

Pobjednička je koalicija, doduše, osvojila devet mandata, a budući da u sazivu Vijeća nije bilo dovoljno pripadnika srpske nacionalne manjine, sukladno Zakonu, u Gradsko je vijeće izabran najviše plasiran pripadnik te manjine s pobjedničke liste, Zorana Žigić. Potpredsjednik Gradskog vijeća bit će izabran na prvoj sljedećoj sjednici, kada će prisegnuti i novi gradonačelnik, Tomislav Rob, te njegovi zamjenici, Ivana Bandov-Paulić, Goran Hes i Predrag Stojanović.

Zanimljivo je istaknuti kako je na funkciji predsjednika Gradskog vijeća prije osam godina bio otac novoizbarnog predsjednika, Karlo Franjić.I.Getto

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike