Regija
PRIMOPREDAJA GRADONAČELNIČKE DUŽNOSTI

Mandarić preuzeo Grad s 5,7 milijuna kn na računu
Objavljeno 12. lipnja, 2017.

ĐAKOVO

U atmosferi međusobnog poštivanja jučer je u Maloj vijećnici održana kratka primopredaja gradonačelničke dužnosti između dosadašnjeg i novoizabranog gradonačelnika, Zorana Vinkovića i HDZ-ovog Marina Mandarića. Uz nazočnost njihovih zamjenika te pročelnika gradskih odjela, Vinković je zahvalio dosadašnjim suradnicima, svom nasljedniku čestitao na izbornoj pobjedi te izrazio spremnost za pomoć “Zorana Vinkovića kao građanina”. Osvrnuo se na svoja četiri mandata uz poruku: “Nekome je 16 godina mnogo, ali meni je, iskreno, bilo malo”. Predočio je presjek stanja proračuna te započetih i već realiziranih projekata iz njega.

- S današnjim danom (jučer, nap.a.) stanje na računu Grada je 5.720.870, dok su obveze 165.950 kuna. Velika većina kredita je otplaćena, Grad je redovito plaćao i glavnicu i kamate. Ostavljam završetak Strossmayerovog trga i nadam se da ću biti pozvan na otvaranje, jer to je jedan od mojih životnih projekata - rekao je Vinković, navodeći kako je s HC-om započet projekt rekonstrukcije Preradovićeve, da su odobrena europska sredstva za projekt prečistača voda, da se radi pješačko-biciklistička staza, da su svim KUD-ovima, udrugama…, prema proračunu isplaćena sredstva za prvih šest mjeseci i dr. Dodao je i da je završen program 51. Vezova.

- Sve projekte koji su u tijeku – naravno da ćemo preuzeti i dovršiti. Ne mogu skriti činjenicu da sam, mogu reći, zadovoljan predstavljenim stanjem – i stanjem gradske blagajne i stanjem obveza, i nadam se da nemamo razloga sumnjati u istinitost podataka - rekao je, preuzimajući i formalno dužnost prvog čovjeka Đakova HDZ-ov Marin Mandarić.

– Pred nama su 51. Đakovački vezovi, oni su realno već počeli. Program je izdefiniran i Vezovi će ići kao što su išli i prethodnih godina, a o čemu je bilo dosta upita i od strane građana, i medija i dr. - odaslao je Mandarić umirujuću poruku za nadolazeće vezovske dane.

– S dosadašnjim gradonačelnikom Vinkovićem imali smo kontakte kroz politički život, a ja osobno kroz sport i udruge, na čemu mu zahvaljujem - rekao je jučer Mandarić, sjedajući u prvu fotelju grada.

Predstojnica Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji Andrijana Ćelap prvu konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća sazvala je za petak, 16. lipnja, u 9 sati. S. Župan

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

ŠKOLSKI BEND OŠ JOSIPA JURJA STROSSMAYERA

Đurđenovački osnovci idu na Festival dječjeg stvaralaštva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana