Crna kronika
TRAGEDIJA KOD OSIJEKA

Motociklist poginuo na osječkoj južnoj obilaznici
Objavljeno 9. lipnja, 2017.
Prema dostupnim informacijama automobil mu je oduzeo prednost i otišao

OSIJEK - Motociklist Zvonimir Šmit (36) iz Osijeka smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak oko 6.50 sati na osječkoj južnoj obilaznici. Iza Zvonimira ostali su dvoje malodobne djece i supruga.

Tragična nesreća dogodila se na dionici obilaznice između Ulice kneza Trpimira i Vinkovačke ceste.

Prema prvim neslužbenim informacijama, automobil koji se uključivao na obilaznicu oduzeo je prednost prolaska Osječaninu na motociklu. Motociklist, koji se kretao od istoka prema zapadu, ga je pokušao izbjeći, no pri tome je izgubio nadzor nad upravljačem Kawasakija i pao na kolnik, pri čemu je, od zadobivenih teških ozljeda na mjestu preminuo.

Vozač automobila koji je nesreću izazvao navodno se samo odvezao dalje bez zaustavljanja.

Da u ovoj teoriji ima i istine potvrđuje i to što su na mjestu tragedije pronađeni tragovi kočenja, ali i policijsko priopćenje u kojem pozivaju građane koji su eventualno vidjeli ovu tragediju da im se jave.

- U cilju rasvjetljavanja događaja, molimo svjedoke očevidce ove prometne nesreće da se jave osobno u Postaju prometne policije Osijek ili na broj telefona 031/237-112, odnosno, 192 - pozvali su iz Policijske uprave osječko-baranjske. Ako je netko vidio bar motociklista, bilo bi dobro da se javi policiji da bi se točno utvrdilo što je tragičnoj nesreći prethodilo.

Zdravko Bošnjak, predsjednik Moto kluba Osijek, kaže da motociklisti imaju velikih problema zbog vozača koji ih ignoriraju u prometu.

- Molio bih vozače vozila na četiri kotača da dva puta pogledaju u retrovizor, pa još dva puta u mrtvi kut. Ima i motociklista svakakvih, nije da ih branim, ali mi cijelu godinu imamo zakonsku obvezu imati upaljena svjetla. Ne znam kako da se više nosimo s neoprezom vozača - kazao je predsjednik Moto kluba Osijek.

Tragično preminuli Osječanin deveta je smrtno stradala osoba u devet prometnih nesreća koje su se dogodile u Osječko-baranjskoj županiji od početka ove godine. Do sada su život izgubila četiri vozača osobnih automobila, jedan teretnog vozila, biciklist i sada motociklist, te po jedan pješak i putnik u osobnom automobilu.

Zbog ove teške prometne nesreće za vrijeme očevida prekinut je promet na osječkoj obilaznici (DC2) između Ulice kneza Trpimira i Vinkovačke ceste u smjeru zapada. Promet je preusmjeravan kroz grad Osijek.

Sandra LACIĆ
U STUDENOM 2016. POGINUO MOTOCIKLIST U DRINSKOJ ULICI

Krajem studenoga prošle godine u prometnoj nesreći u osječkoj Drinskoj ulici smrtno je stradao 59-godišnji motocilist. Prometna se nesreća dogodila kada je 43-godišnji vozač automobila, krećući se Drinskom ulicom od zapada prema istoku, odjednom skrenuo ulijevo. Pri tome je oduzeo prednost prolaska motociklistu koji se kretao iz suprotnog smjera, od Trpimirove ulice prema Mačkamami.

Došlo je do sudara nakon kojega je motociklist pao na kolnik. Vozilom Hitne pomoći prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je unatoč naporima liječnika preminuo.

Najčitanije iz rubrike