Osijek
TRAMVAJAC ODUŠEVIO PUTNICU:

Dok je bio zastoj, vozač pokupio sve smeće na stajalištu
Objavljeno 9. lipnja, 2017.

Kad je u utorak, 6. lipnja, oko podneva nestanak struje prouzročio zastoj u prometovanju, 32-godišnji vozač tramvaja Krešimir Ivančić učinio je nešto što je privuklo pozornost profesorice Ljubice Nedić. Skupljanje tuđeg smeća bio je čin koji ju je toliko iznenadio i oduševio da je u redakciju Glasa Slavonije uputila e-mail s pohvalom.

“Uopće ne poznajem vozača, ali je za primjer mnogima. Pokupio je smeće na stajalištu KBC-kampus koje je vidio u blizini i odnio ga u kantu, a kako je dan prije bio Svjetski dan zaštite okoliša, pomislila sam da bi bilo ljepše kad bi u gradu bilo više ovakvih ljudi. Žao mi je što nisam imala mobitel da ovjekovječim taj trenutak”, napisala je prof. Nedić.

Vozača smo ipak mi pronašli, držeći kako je zaslužio čuti pohvale. Skromno nam je potvrdio kako je omote od čokolade, najlonske vrećice i razne druge papire stavio ondje gdje pripadaju, u koš za smeće. No, ovo nije prvi put da je uočio nekulturu, a ono što mu najviše smeta je bacanje opušaka na stajalištima, kao i činjenica da će rijetko tko iza svoga psa počistiti travnjak.

- Odgovornim vlasnicima koji pokupe za svojim psom dao bih stotinu kuna i čestitao im, jer kad-tad će, ako izmet ne bude uklonjen, u kontakt s njim doći neko dijete i lako se zaraziti. Grad je naše zajedničko dvorište i trebamo se pobrinuti da je čist. Živim u zgradi i nemam svoje dvorište, no zato sam učinio ovo što i ne smatram nekom velikom gestom. Tek činom kakav ne bi bilo potrebanm da se svatko pridržava kulture življenja - poručio je 32-godišnji Ivančić. M. Mihelić

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike