Regija
VLADA DALA SUGLASNOST

Babina Greda zadužuje se za tri milijuna kuna
Objavljeno 9. lipnja, 2017.

BABINA GREDA

Vlada RH na jučerašnjoj je sjednici dala suglasnost Općini Babina Greda za zaduženje kod HBOR-a u iznosu od tri milijuna kuna. Rok otplate kredita je 11 godina, uključujući i jednu godinu počeka, u 120 uzastopnih jednakih mjesečnih obroka, uz promjenjivu godišnju kamatnu stopu od 2,5 posto i jednokratnu naknadu za obradu kredita u visini od 0,50 posto iznosa odobrenog kredita. Sredstva će se koristiti za sufinanciranje kapitalnog projekta gradnje školske sportske dvorane OŠ Mijata Stojanovića. Jednaki iznos sredstava osigurat će i Vukovarsko-srijemska županija, koja treba raspisati i natječaj za nastavak gradnje dvorane. Preostali dio sufinancirat će Ministarstvo obrazovanja. Babogredci očekuju da će radovi početi što prije kako se ipak ne bi izgubilo cijelo ljeto i rok završetka ponovno prolongirao unedogled, što nikome nije u interesu. I na dobivanje suglasnosti za kreditno zaduženje Babina Greda je čekala nekoliko mjeseci. Naime, prilikom posjeta Babinoj Gredi krajem prošle godine ministar obrazovanja Pavo Barišić obećao je kako će na proljeće konačno početi gradnja sportske dvorane, vrijedne više od deset milijuna kuna, a da se završetak radova očekuje za dvije godine.

- Od HBOR-a smo već ranije dobili odobrenje za kredit i samo se čekala suglasnost Vlade RH za realizaciju. Sredstva su strogo namjenska i neće biti prebačena na račun Općine, nego će ih HBOR prema situacijama na gradilištu izravno uplaćivati izvođaču radova. Cilj nam je da natječaj bude što prije raspisan, da ovaj put dobijemo kvalitetnog izvođača i da se saga oko gradnje školske sportske dvorane u Babinoj Gredi konačno završi - kaže općinski načelnik Josip Krnić.

Kreditno zaduženje u visini izvornog proračuna svakako će biti dodatno opterećenje za Općinu Babina Greda i načelnik priznaje da bi mu bilo puno draže da je gradnju dvorane u cijelosti financirala država, kao što je prvobitno i trebalo biti. Ali svejedno zahvaljuje Vladi na dobivenoj suglasnosti za kreditno zaduženje kojim će se priča napokon moći privesti kraju i babogredski učenici dobiti dvoranu. M. Lešić Omerović

Rok otplate kredita je 11 godina, uključujući i jednu godinu počeka

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike