Autoglas
PREMIJERA

BMW M8: Dinamična oštrina, preciznost i agilnost
Objavljeno 6. lipnja, 2017.

Osim stalnog razvoja standardne serije 8, inženjeri BMW-a M također bez prestanka rade na modelu M. U cijelosti kamufliran, rani prototip budućnosti BMW-a M8 bit će otkriven na prezentacijskoj vožnji kao dio programa podrške za 24-satnu utrku na Nürburgringu. Klasične M značajke poput većih otvora za zrak, modificiranih kočnica i sportskog ispušnog sustava s četiri ispušne cijevi nagovještavaju znatno povećanu snagu i dinamički potencijal automobila i stvaraju apetit za iskustvom vožnje intenzivnog emotivnog bogatstva.

- Koncepcija i razvoj standardne BMW-ove serije 8 i modela M obavljaju se usporedno - objašnjava Frank van Meel, predsjednik BMW-ovog M odjela. “Budući model BMW M8 gradit će se na genima serije 8 i poboljšati svoj DNK dodanom sposobnošću za stazu i velikim dodatnim dijelovima dinamične oštrine, preciznosti i agilnosti. Sve to utječe na iskustvo vožnje koje nosi poznate BMW M odlike i zadovoljava najveće zahtjeve naših kupaca”, rekao je van Meel.

U tijeku je i razvoj auta za utrke - BMW M8 GTE - koji će predvoditi povratak BMW-a Motorsport na Le Mans: “Razvojni program za model BMW M8 GTE, koji je naš povratak u Le Mans, u punom je zamahu”, kaže voditelj BMW Motorsporta Jens Marquardt dodajući kako je razvijanje novog trkaćeg automobila uvijek uzbudljivo, a u slučaju modela BMW M8 GTE očekivanje je time veće. “Još ne možemo otkriti slike, ali mogu vam obećati da će model BMW M8 GTE izgledati spektakularno. Planiramo početno predstavljanje za prvu polovinu ove godine i namjeravamo da automobil ima svoj trkaći debi na 24-satnoj utrci u Daytoni krajem siječnja 2018”, kaže Marquardt.M.Bugarić