Osijek
OSNOVNA ŠKOLA “AUGUST ŠENOA”

Zelena zastava dijamantnog sjaja
Objavljeno 5. lipnja, 2017.

OŠ “August Šenoa” već 14 godina ponosi se laskavom titulom ekoškole, priznanju za rad na osvještavanju zelenog načina razmišljanja i djelovanja kod učenika, nastavnika i ostalih zaposlenika. Među prvima u gradu i županiji okitili su se 2003. statusom ekoškole i nastavili ga čuvati i nadograđivati svih ovih godina. Do sada, status je uspješno obnavljan pet puta, da bi škola ove godine stekla dijamantni status ekoškola. Rad u programu ekoškole i održavanje iznimno visokih standarda koje pred svoje male i velike ekologe postavlja Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš zahtijeva kontinuiran trud, zalaganje i entuzijazam, ali i svakodnevno osmišljavanje novih projekata.

Da se sve isplatilo, dokazuje posljednje veliko priznanje, dodjela dijamantnog statusa međunarodne ekoškole. Želeći proslaviti novu, iznimno vrijednu, ali zasluženu titulu, učenici i zaposlenici škole svoj zeleni svjetonazor podijelili su sa svima na školskoj svečanosti dizanja zelene zastave.

Zastavu su u školsko dvorište unijeli učenici Maria Ćosić, Iva Kuzmanović, Iva Tomičić, Marko Škugor, Luka Mijatović i Lovro Zekić, a posvetio ju je Vladimir Delić, župnik Župe sv. Josipa Radnika. Učenicima, roditeljima, zaposlenicima i umirovljenim djelatnicima škole zahvalili su na suradnji i pomoći u ostvarenju programa ravnatelj škole Krešimir Ćosić i školske koordinatorice učiteljice Anica Bokor i Biljana Pavić. Školski zbor, plesne i dramske skupine pod vodstvom učiteljica priredili su prigodan program, a učiteljice Bokor i Pavić priredile su izložbu Naš put do dijamantnog statusa ekoškole. V. Latinović

Najčitanije iz rubrike