Kultura
ODJEL ZA SUVREMENI PLES

“Priče iz davnine” na sceni HNK-a
Objavljeno 5. lipnja, 2017.

Osamdesetak je polaznica otplesalo tridesetak koreografija koje su osmislile Nikoola Livančić, Maja Huber i Mateja Božić. I ove su godine na pozornici osječkog HNK-a učenice Odjela za suvremeni ples Glazbene škole Franje Kuhača s malim polaznicama Plesnog studija Nikoola na oduševljenje svojih obitelji izvele završnu priredbu. Tema je bila “Priče iz davnine” Ivane Brlić Mažuranić. Iako im je važna tema priredbe i glazba, kostimi, boje, frizure su ipak presudni, ističe Nikoola, koja je tijekom godina rada, posebice s onima predškolskoga uzrasta, izvještila svoje pregovaračke sposobnosti, kaže kroz smijeh. Ipak je najvažnije njima udovoljiti jer to je njihova večer, kada su one zvijezde.

- Svi su jako zadovoljni, učenice su odradile sve kao prave profesionalke, svih tridesetak koreografija! I najmlađe su također otplesale svoj dio. Bilo je, kao i svake godine, mahanja publici, ali su više bile koncentrirane na izvedbu ove godine. Jako sam zadovoljna i sretna jer svake godine održavamo i poboljšavamo kvalitetu izvedbe, vidi se veliki trud i rad, no najvažnije je da su sva djeca sretna i nasmijana, plešu i uživaju – ne skida osmijeh ponosa i zadovoljstva s lica Nikoola Livančić, pročelnica plesnog odjela. “Male balerine su osvajale; predivno, emotivno, zabavno kao i uvijek” – samo su neki od komentara koje su presretni roditelji ostavljali na Facebooku nakon nastupa. Prvi se uvijek pamte, pa tako i prvi nastupi, a još kad su na sceni velikog nacionalnog kazališta, ponosu nema kraja.

Idejno rješenje projekcija, scenografije i kostima potpisuju Nikoola Livančić, Sandra Marijanović i Martina Terzić. N.V.

Možda ste propustili...

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

PJEVAČKO DRUŠTVO SVETOGA JOSIPA OSIJEK NASTUPILO U CRKVI SVETOG KRIŽA U TVRĐI

Uskrsni koncert pred mnoštvom vjernika

Najčitanije iz rubrike