Osijek
ODLUKA STRUKE

Najbolji restoran je Muzej okusa
Objavljeno 2. lipnja, 2017.

Struka je odlučila da je najbolji restoran na području Slavonije i Podunavlja ove godine Muzej okusa. Simpatično, jer za tim je restoranom tek šest mjeseci poslovanja, otvoren je, naime, za Dana grada Osijeka, početkom prosinca. No odmah su unijeli živost na, i inače bogatu, gastronomsku scenu Slavonije, Baranje i Srijema.

Restoran će na prvu opčiniti svojim ambijentom. Podsjetimo, riječ je o prostoru paviljona Gradski vrt, povijesne zgrade, u čiju je obnovu i zadržavanje prvotnog izgleda njezin vlasnik, Grad Osijek, uložio 13 milijuna kuna. Prostor je potom iznajmljen tvrtki Patrinus, koja vodi poslovanje restorana Muzej okusa.

Izbor Dobri restorani zajednički je projekt Jutarnjeg lista i Vinarta, koji šestu godinu zaredom kreira nacionalnu i regionalnu top-listu najboljih hrvatskih restorana.

- Nama ovo priznanje, naravno, puno znači, smatram kako je ovo najprestižnija domaća nagrada, jer o njoj odlučuju ljudi od struke, stručni žiri od ukupno 500 glasača, usudio bih se reći, najžešći gosti restorana - ne skriva zadovoljstvo Damir Pejaković, vlasnik tvrtke Patrinus. A potom sve pohvale i zasluge isključivo prebacuje na osoblje Muzeja okusa. Kada je tim oformljen, svi su prošli dvomjesečnu edukaciju, posebice o sljubljivanja vina i jela, edukacija i dalje traje.

Uspjeli su svojom filozofijom njegovanja urbanog ambijenta te menija koji koketira s poviješću ovog prostora privući raznoliku klijentelu. Tijekom tjedna među posjetiteljima dominiraju poslovni ljudi. Multifunkcionalnost Muzeja omogućuje da se ondje, primjerice, nesmetano održavaju poslovne konferencije. Subota i nedjelja su u pravilu obiteljski dani. No Pejaković će podsjetiti kako ovo nije isključivo restoran, prostor djeluje i kao bar, moguće je ondje provesti ugodno vrijeme uz platu odabranih sireva i čašu vina. Novo uzbuđenje pridonijet će skoro otvaranje terase sa 130 mjesta za sjedenje. A od jeseni će se otvoriti i terasa sa sjeverne strane... Do tada sve goste na ulaznim vratima dočekivat će uokvirena titula “Najbolji restoran Slavonije i Podunavlja 2017”. D. Kuštro

Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

Najčitanije iz rubrike