Regija
PROVALA U ŽUPANJI

Nevjerojatna krađa: Iz Doma zdravlja ukraden novi ultrazvučni uređaj
Objavljeno 2. lipnja, 2017.
Ginekološki UZV uređaj kradljivac je vjerojatno odnio s pomagačem

ŽUPANJA - Bizarna krađa dogodila se proteklog vikenda u Domu zdravlja u Županji. U noći između petka i subote kradljivci su odnijeli novi ginekološki ultrazvučni uređaj sa sondama, vrijedan oko 250 tisuća kuna. Ravnateljica Luca Lešić jučer nam je samo potvrdila informaciju o krađi i nije željela ništa više reći ni komentirati jer je policijska istraga u tijeku.

I glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović bio je kratak:

- Mogu samo potvrditi da je u dispanzeru Doma zdravlja bila provala, da je uređaj otuđen i da intenzivno radimo na otkrivanju počinitelja. Utvrđujemo sve okolnosti tog kaznenog djela i kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Ultrazvučna ginekološka ambulanta nalazi se u zgradi pokraj Doma zdravlja, u prostoru gdje je, između ostaloga, smještena i Medicina rada. S obzirom na dimenzije ultrazvučnog uređaja, pretpostavlja se da je kradljivac morao imati i pomagača, jer ga zasigurno nije mogao sam iznijeti. Ali i to da ga je morao smjestiti u veći automobil ili kombi. Lopov je, sve upućuje na to, ciljano išao ukrasti ultrazvuk jer je od svih ordinacija koje rade u tom objektu provaljeno samo u ultrazvučnu ginekološku ambulantu. Policijski službenici, kako doznajemo, intenzivno provode izvide u potrazi za tragovima i informacijama koji će ih dovesti do počinitelja. Razgovarali su i s građanima koji žive u blizini Doma zdravlja, u Ulici dr. Franje Račkog i okolnim ulicama. Provjeravaju imaju li kakvih saznanja, jesu te noći možda što neobično vidjeli ili čuli, a što bi im moglo pomoći u istrazi.

- Ultrazvučni uređaj nije se mogao staviti pod ruku pa s njim išetati iz zgrade. Teško je uopće povjerovati da se netko odlučio na tako bolestan čin. To jednostavno graniči s ludošću. Svi smo zgroženi i pitamo se odakle nekome pravo da se igra nečijim zdravljem i otuđuje tako vrijedan i značajan dijagnostički uređaj za ginekološke preglede žena i trudnica. Nadamo se da će policija što prije otkriti počinitelja i pronaći ukradeno, a tog drznika primjereno kazniti - kazala nam je susjeda koja je željela ostati anonimna.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
Kradu od sapuna do lončanica

Inače, Dom zdravlja u Županji i često je bio na meti drskih kradljivaca, koji su odnosili sve što im dođe pod ruku – od WC papira, tekućeg sapuna, žarulja pa sve do vodokotlića i regulatora za plin. Krađe maćuhica i drugih sadnica pred Domom zdravlja već su godinama uobičajena pojava, redovito nestaju, kao i sobno cvijeće u lončanicama u čekaonicama, koje donesu i anonimni građani, a drugi ih prvom prilikom odnesu kući. A pojedinci u Dom zdravlja redovito svraćaju kako bi ondje napunili svoje mobitele. No sve su to sitne krađe, stanje se redovito kontrolira i odmah nadoknađuje ono što je nestalo jer se jako vodi računa o udovoljavanju svim sanitarnim uvjetima pripisanim za neku zdravstvenu ustanovu.

250

tisuća kuna vrijedan je ukradeni UZV uređaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike