Regija
PROVALA U ŽUPANJI

Nevjerojatna krađa: Iz Doma zdravlja ukraden novi ultrazvučni uređaj
Objavljeno 2. lipnja, 2017.
Ginekološki UZV uređaj kradljivac je vjerojatno odnio s pomagačem

ŽUPANJA - Bizarna krađa dogodila se proteklog vikenda u Domu zdravlja u Županji. U noći između petka i subote kradljivci su odnijeli novi ginekološki ultrazvučni uređaj sa sondama, vrijedan oko 250 tisuća kuna. Ravnateljica Luca Lešić jučer nam je samo potvrdila informaciju o krađi i nije željela ništa više reći ni komentirati jer je policijska istraga u tijeku.

I glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović bio je kratak:

- Mogu samo potvrditi da je u dispanzeru Doma zdravlja bila provala, da je uređaj otuđen i da intenzivno radimo na otkrivanju počinitelja. Utvrđujemo sve okolnosti tog kaznenog djela i kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Ultrazvučna ginekološka ambulanta nalazi se u zgradi pokraj Doma zdravlja, u prostoru gdje je, između ostaloga, smještena i Medicina rada. S obzirom na dimenzije ultrazvučnog uređaja, pretpostavlja se da je kradljivac morao imati i pomagača, jer ga zasigurno nije mogao sam iznijeti. Ali i to da ga je morao smjestiti u veći automobil ili kombi. Lopov je, sve upućuje na to, ciljano išao ukrasti ultrazvuk jer je od svih ordinacija koje rade u tom objektu provaljeno samo u ultrazvučnu ginekološku ambulantu. Policijski službenici, kako doznajemo, intenzivno provode izvide u potrazi za tragovima i informacijama koji će ih dovesti do počinitelja. Razgovarali su i s građanima koji žive u blizini Doma zdravlja, u Ulici dr. Franje Račkog i okolnim ulicama. Provjeravaju imaju li kakvih saznanja, jesu te noći možda što neobično vidjeli ili čuli, a što bi im moglo pomoći u istrazi.

- Ultrazvučni uređaj nije se mogao staviti pod ruku pa s njim išetati iz zgrade. Teško je uopće povjerovati da se netko odlučio na tako bolestan čin. To jednostavno graniči s ludošću. Svi smo zgroženi i pitamo se odakle nekome pravo da se igra nečijim zdravljem i otuđuje tako vrijedan i značajan dijagnostički uređaj za ginekološke preglede žena i trudnica. Nadamo se da će policija što prije otkriti počinitelja i pronaći ukradeno, a tog drznika primjereno kazniti - kazala nam je susjeda koja je željela ostati anonimna.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
Kradu od sapuna do lončanica

Inače, Dom zdravlja u Županji i često je bio na meti drskih kradljivaca, koji su odnosili sve što im dođe pod ruku – od WC papira, tekućeg sapuna, žarulja pa sve do vodokotlića i regulatora za plin. Krađe maćuhica i drugih sadnica pred Domom zdravlja već su godinama uobičajena pojava, redovito nestaju, kao i sobno cvijeće u lončanicama u čekaonicama, koje donesu i anonimni građani, a drugi ih prvom prilikom odnesu kući. A pojedinci u Dom zdravlja redovito svraćaju kako bi ondje napunili svoje mobitele. No sve su to sitne krađe, stanje se redovito kontrolira i odmah nadoknađuje ono što je nestalo jer se jako vodi računa o udovoljavanju svim sanitarnim uvjetima pripisanim za neku zdravstvenu ustanovu.

250

tisuća kuna vrijedan je ukradeni UZV uređaj

Možda ste propustili...

DAN OTVORENIH VRATA KONIČKOG KLUBA PLETERNICA

Pripreme za konjički turnir sljedećeg vikenda

DOGAĐAJ KOJI HNK ĐAKOVO CROATIA NE PAMTI U 62 GODINE

Vjetar odnio 400 m2 limenog krova sa stadiona, oštećen stan domara

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUPALIŠNA JE SEZONA PRED VRATIMA

Baranjski će se bazeni otvoriti polovinom lipnja, nudit će brojne sadržaje

2

DANI PODUNAVSKIH HRVATA I BEĆARAC U BARANJI

Zvonko Bogdan, dobra vina i tisto

3

U PETAK PROMOCIJA SLUŽBENE HIMNE VATRENIH

Županja - kolijevka nogometa uvodi Hrvatsku u Euro 2024.