Sport
TRANSFER NAGAĐANJA

Postoji li misteriozno
pojačanje iz Serie A?
Objavljeno 1. lipnja, 2017.
Spominje se i veznjak iz albanske lige koji se navodno svidio Zekiću

Neuobičajeno zatišje vlada u Gradskom vrtu ovih dana. Nakon što su neplanirano u javnost iskočili transferi Erosa Grezde i Petra Bočkaja, u osječkom prvoligašu zavladao je pravi zavjet šutnje.

U biti, svi su na kratkotrajnom zasluženom odmoru prije starta u novu sezonu koji će službeno uslijediti 8. lipnja kad će trener Zoran Zekić opet okupiti svoje trupe.

Mađari su zadovoljni

U ovom trenutku otvoreno je puno pitanja jer igrački kadar bijelo-plavih nije baš širok. Naime, Zekiću je, bez vratara, ostalo samo 18 igrača. Ako računamo da su Grezda i Bočkaj riješeni, iako za to još uvijek nema službene potvrde (čekao se dogovor klubova oko visine odštete, nap. a.), jasno kako za zatvaranje rostera Osijeku nedostaje još bar četiri-pet igrača.

Pozicijski se zna što Zekić želi. Cilja se na veznjake te na po jednog napadača i stopera. Navijačka mašta već je odavno raspaljena jer u Gradskom vrtu uopće nisu skrivali kako će ovog ljeta biti velikog prometa tijekom prijelaznog roka. Priča se svašta, ali potvrditi se ne može ništa. Zna se tek kako postoji određeni budžet za pojačanja, a vrlo je važan i stav člana Uprave Ferenca Sakalja koji je nakon susreta s Dinamom nedvosmisleno poručio:

- Vrlo smo zadovoljni ovom sezonom, a za novu planiramo dovesti šest-sedam pravih pojačanja.

Kada to kaže čovjek od najvećeg povjerenja Lorinca Mészárosa, onda uopće ne treba sumnjati u visoke ambicije suvlasnika NK-a Osijek.

Kada su pojačanja u pitanju, najčešće se govori o jednom veznjaku iz albanske lige, te o potencijalnom pojačanju iz talijanske Serie A. Naglašavamo kako se tu radi samo o špekulacijama, a ne o službenim informacijama. Sportski direktor Alen Petrović uporno ponavlja.

- Javnost će biti informirana onog trenutka kada završimo pojedini posao.

I zato je bio prilično ljutit što je priča s Grezdom i Bočkajem iskočila u javnost prije nego što je formalno okončana. Ako se željelo sakriti, neopreznosti je bilo i iz Gradskog vrta. Otud sada i dolazi taj teški zavjet šutnje. Najviše što se može službeno dobiti jest “na dan prozivke će neke stvari biti jasnije.”

Tajna nije bila čuvana

Nije taj dan daleko, ali navijači su gladni informacija. Uglavnom, nema dvojbe kako će osječki prvoligaš još pojačati svoje redove. Sigurno i do početka prozivke. U biti, Petrović i Zekić nisu na pravom godišnjem odmoru već žele u miru realizirati posao oko pojačanja.

Naravno, otvoreno je i pitanje odlazaka. I tu je priča prilično jasna. Petrović je već nekoliko puta naglasio:

- Mi tek stvaramo momčad, prema tome odlazak stožernih igrača nije opcija. Možda će biti odlazaka, ali oni će se dogoditi tek kad vidimo što smo doveli. Ne želimo se pretrpavati igračima.

Dolaskom Bočkaja i činjenicom kako Zekić želi ostaviti prostora za mlađe igrače poput Lončara ili Marina sasvim je jasno kako bi jedan od onih kojemu bi klub podigao rampu za odlazak bio Nikola Matas. Ipak, ne treba trčati pred rudo. Kada krenu pripreme, stvari će se odvijati filmskom brzinom jer brzo će doći prvi europski nastup. Baš zbog toga se već danas mnoge pristaše bijelo-plavih pitaju kada će krenuti prodaja godišnjih ulaznica za sljedeću sezonu. Ni na to pitanje nema još konkretnog odgovora. Ovisit će i o tome gdje će bijelo-plavi igrati prvi susret prvog pretkola Europske lige i hoće li igrati kod kuće i u gostima. U skladu s tim bit će definirano hoće li europske ulaznice ulaziti u paket. Uglavnom, danas je puno otvorenih pitanja, ali već za koji dan kada se cijela klupska mašinerija opet pokrene, polako će početi stizati konkretni odgovori. Strpljiv - spašen!

Dalibor KELER

zavjet šutnje

OPREZ NAKON OBJAVE O GREZDI I BOČKAJU

Najčitanije iz rubrike