Regija
ILIČIĆI TRAŽE POMOĆ

Peteročlana obitelj pred deložacijom
Objavljeno 1. lipnja, 2017.

VOĐINCI

U malom pitomom slavonskom selu Vođinci pokraj Vinkovaca živi skromna obitelj Iličić u kojoj su teško bolesni suprug Branimir (40) i nezaposlena supruga Antonija (37), troje malodobne djece Ena (15), Luka (13) i Tadija (10) koja je dovedena do ruba ponora jer joj, ako ne isplate kredit za kuću u sljedeća dva tjedna, prijeti ovrha banke te deložacija.

- Prije dvije godine moj suprug je imao epileptički napad, a nakon toga se ustanovilo da ima tumor na mozgu. Imao je operaciju i nakon toga je bio na kemoterapiji u Osijeku. U listopadu prošle godine imao je kontrolni magnet, gdje se ustanovilo da se tumor vratio. Poslije toga se stanje počelo pogoršavati, slabije je komunicirao, da bi jedan dan ustao i nije osjećao ruku i nogu. Opet je završio u bolnici, oduzela mu se desna strana i prestao je komunicirati, a sad je sve lošije i hranimo ga na špricu. Kako smo oboje radili, mogli smo otplaćivati kredit za kuću, no sad kad smo oboje bez posla, a troje djece u školi, nismo u mogućnosti riješiti problem oko isplate kredita - rekla je Antonija Iličić.

Branimir Ilčić radio je na Hrvatskim željeznicama, a supruga Antonija u trgovini. Kako je on sad u teškom stanju, supruga ne radi, teško spajaju s krajem, a u sljedeća dva tjedna moraju isplatiti kompletan kredit za kuću - 300.000 kuna, u suprotnom slijedi deložacija. Prema riječima Antonije Iličić na računu je trenutno 68.000 kuna, što je tek mali dio od ukupnih 300.000 kuna .

- U pomoć je došao i Vlado Iljkić, koordinator Udruge Franak za Slavoniju, koji će apelirati na banku da zaustavi sve procese ovrhe, a javio se i jedan odvjetnik iz Zagreba, kako bi sve bilo pomaknuto za neko određeno vrijeme. Moram istaknuti da su se svi mještani dignuli na noge kako bi nam pomogli, organizirane su i mnoge humanitarne akcije, no ne gubimo nadu - rekla je Antonija Iličić.

U ponedjeljak, 29. svibnja na kućnu adresu obitelji Iličić došla je opomena i raskinut je ugovor o kreditu i obitelj Iličić ima samo dva tjedna da riješi cijeli iznos koji banka traži odmah.

- Deset godina otplaćujemo kredit, nismo ni jednu ratu kasnili dok se moj suprug Branimir nije razbolio, a sad nam prijeti deložacija - rekla je Antonija.

Mještani su pokrenuli humanitarne akcije preko Udruge mnogobrojnih obitelji 8+, a u planu je da sve sljedeće manifestacije koje se budu odvijale u Općini Vođinci budu u korist obitelji Iličić.

Načelnik općine Vođinci Martin Kordić u kratkom telefonskom razgovoru istaknuo je kako je Općina Vođinci uz obitelj već dvije godine i kako će i dalje pomoći kako bi se ova obitelj spasila od deložacije.

Mario KOKAJ
Ako želite pomoći

Svi koji žele pomoći obitelji Iličić mogu to učiniti uplatom na poseban račun otvoren u PBZ-u. Broj računa je: HR94 2340 0091 5108 5540 5. Osiguran je i humanitarni broj 060-991-991 uz pomoć kojeg se može donirati, a poziv stoji 6,25 kn (PDV uključen).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike