Regija
DAVOR MILIČEVIĆ O KAMPANJI:

Nezavisni neistinama obmanjivali građane
Objavljeno 31. svibnja, 2017.

ŽUPANJA - Članovi GO HDZ-a Županje s medijske su konferencije poručili da su jako zadovoljni izbornim rezultatima i pobjedom u prvom krugu. Lista HDZ-a, koji je na izbore išao sam, osvojila je natpolovičnu većinu u Gradskom vijeću, a predsjedniku GO HDZ-a Davoru Miličeviću birači su dali povjerenje za četvrti gradonačelnički mandat. Miličević je ustvrdio kako je velika većina programa iz prethodnog mandata ostvarena, što su građani prepoznali. Predizborna obećanja kandidata nezavisne liste o 30-postotnom sniženju cijena vode, kanalizacije, odvoza smeća, prireza i poreza na dohodak te vrtića nazvao je lažnim i neostvarivim. Predočivši cijene usluga u drugim slavonskim gradovima, ustvrdio je da su u Županji među najnižima i da prostora za snižavanje jednostavno nema.

- Išlo se po kućama, svašta se obećavalo, i žao mi je što su ekonomske teškoće naših građana neki zloporabili i davali kilu kave, vino, pivo, svašta... Spustili su kampanju na jako niske grane manipulirajući i dajući lažne nade građanima - ustvrdio je Miličević.

Osvrnuo se i na, kako je rekao, sramotno iznošenje neistina o tome kako je gradonačelnik uoči izbora podijelio 1,4 milijuna jednokratnih novčanih pomoći te iznio podatke o isplatama u prva četiri mjeseca ove godine. Napomenuo je kako kandidat za zamjenika gradonačelnika s nezavisne liste kao gradski vijećnik dvije godine nije dolazio na sjednicu Gradskog vijeća, a uzimao je naknadu. Ustvrdio je da su u HDZ-u kampanju vodili afirmativno, biračima su dali realna obećanja, koja će ostvariti, uz pomoć građana. Ukupno je u Županju od 2005. godine, rečeno je, uloženo 310 milijuna kuna, a u sljedeće četiri godine planiraju uložiti još 110 milijuna kuna. Riječ je o izgradnji komunalne infrastrukture i stvaranju pretpostavki za gospodarski razvoj, dolazak investitora i otvaranje novih radnih mjesta. Miličević je izvijestio kako je Grad Sladorani dao pravo služnosti za izgradnju pročistača za otpadne vode. Najavio je i poboljšanje turističke ponude Županje gradnjom otvorenog bazena, povećanje iznosa rodiljnih naknada, kao i studentskih stipendija, za što se otvorio prostor u proračunu. M. Lešić Omerović

Možda ste propustili...

DVODNEVNI, 16. FLORAFEST

Sajam cvijeća u Tvrđavi Brod

INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA SLATINA

Proslavljen Dan škole i 15. obljetnica osnivanja

BUDUĆI ARHEOLOŠKI PARK VUČEDOL

Izgrađeni pristupna cesta i parkiralište

Najčitanije iz rubrike