Regija
DVOGODIŠNJI ERASMUS+ PROJEKT

Uz životinje djeca
na nastavi lakše uče
Objavljeno 29. svibnja, 2017.

VUKOVAR - Tijekom školske godine 2016./2017. OŠ Josip Matoš za učenike s poteškoćama u razvoju, sudjeluje kao partner u Erasmus+ projektu “Uključivanje životinja u odgojno-obrazovni proces”. U okviru projekta, u Vukovaru se 29. i 30. svibnja održava 7. međunarodni susret projektnih partnera, a prema riječima Mirele Posarić, ravnateljice, riječ je o završnoj konferenciji projekta.

- Projekt nam je pomogao kako bismo djeci s poteškoćama u razvoju omogućili kvalitetniju nastavu - istaknula je Posarić.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović održali su sastanak s predstavnicima škole i predstavnicima partnerskih ustanova iz sedam zemalja: Grčke, Irske, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovenije i Turske.

Cilj projekta je uključivanje životinja u odgojno-obrazovni proces te edukacija učitelja o principima primjene terapije životinjama u školi, kao i testiranje primjene principa i metoda terapije životinjama. Prema riječima Mojce Vuković, koordinatorice projekta, učenje uz životinje za djecu ima prednosti jer kroz zabavu zaborave da uče, što im olakšava proces učenja. Provedene su i različite aktivnosti za učenike, učitelje i roditelje, od predavanja i seminara do radionica, a pojedine aktivnosti uključile su i lokalne udruge i ustanove koje se bave životinjama.M. Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike