Regija
OSNIVANJE LOKALNOG VOLONTERSKOG CENTRA

Za projekt “Stav Našica” odobreno 556.699 kuna
Objavljeno 28. svibnja, 2017.

NAŠICE - Centru za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice odobreno je gotovo 560.000 nepovratnih sredstava za projekt “STAV Našica – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našice” koji je financiran iz EU socijalnog fonda.

Projekt CLIP-a u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb i Humanitarnom udrugom Dar dobrote dizajniran je radi poticanja razvoja i jačanja volonterske mreže te promicanje volonterstva. U realizaciji projekta sudjelovat će i Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica, Zavičajni muzej i Opća bolnica. CLIP kroz osnivanje lokalnog volonterskog centra želi osposobiti volontere te poboljšati njihove vještine i kompetencije.

- Projekt će stvoriti platformu za anticipativno volontersko djelovanje osnivanjem lokalnog volonterskog centra, educiranjem volontera za primjenu volonterskog menadžmenta i osposobljavanje volontera za rad u specifičnim sektorima – objašnjava predsjednica CLIP-a Emilija Malovčak kojoj je u Zagrebu uručen ugovor o odobrenom projektu, uz koju je bio i predsjednik Humanitarne udruge Dar dobrote i koordinator volonterskih aktivnosti na projektu Robert Kresić.

Projekt obuhvaća edukacijske aktivnosti za građane i predstavnike organizacija civilnog društva.

- Edukacijski sadržaji bit će prilika da besplatno steknu znanja i vještine iz volonterskog menadžmenta te izrade EU projekata i drugih područja bitnih za organizacije civilnog društva i unaprijede poslovanje svojih udruga, a za nezaposlene prigoda da si poboljšaju prilike na tržištu rada - navodi Malovčak, dodajući da su projektom kroz 10 mjeseci provedbe osigurani paketi prehrambenih namirnica za 50 obitelji, korisnika socijalne samoposluge. Inovativna pozadina projekta bit će dobivanje analitičke podloge-studije o stanju volonterstva koja će služiti za izradu volonterskih programa i njihovo pilot-provođenje te izradu Strategije razvoja volonterstva od 2018. do 2025. u Našicama.S.Fridl

Najčitanije iz rubrike