Novosti
NASTAVAK PREVIRANJA U SDP-U

Mrsić: Davor Bernardić ozbiljno je naštetio stranci
Objavljeno 28. svibnja, 2017.

Saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić ocijenio je da predsjednik SDP-a Davor Bernardić prijeti da će zatirati sve vrijednosti SDP-a, a da je onima koji su vjerovali u promjene potvrdio kako je zapravo njegov izbor za predsjednika uzdrmao temelje SDP-a.

Nakon što je Bernardić poručio da SDP više ne računa na Mrsića, koji je nakon prvog kruga lokalnih izbora javno rekao da SDP kao najjača oporbena stranka ne može biti zadovoljan rezultatima izbora te da su toj stranci hitno potrebne promjene, Mrsić je u otvorenom pismu članovima SDP-a, objavljenom na svojoj facebook-stranici, ocijenio da je Bernardić poslao jasnu poruku "svima nama i svim našim simpatizerima da SDP još uvijek nije (niti će pod njegovim vodstvom to ikada postati) stranka koja među svojim članicama i članovima potiče pluralizam stavova i njihovo javno iznošenje."

"Poslao nam je svima jasnu poruku - 'stranka, to sam ja'", piše Mrsić i dodaje kako je tu i prijetnja svima da će nastaviti zatirati sve one vrijednosti koje bi SDP trebao njegovati i zbog kojih bi se trebao razlikovati od svojih oponenata. Mrsić podsjeća da je jedno od ključnih obećanja vodstva u unutarstranačkim izborima bilo hitna demokratizacija stranke koja će tolerirati pluralizam i različitost mišljenja. "Upravo na tom obećanju članovi su im dali svoje povjerenje za vođenje stranke", napominje i dodaje kako "dosadašnji postupci predsjednika i rukovodstva pokazuju da je članstvo prevareno!" H

Davor Bernardić

predsjednik SDP-a

SDP više ne računa na Mrsića

Bernardić je poručio u subotnjem Jutarnjem listu kako SDP više ne računa na Mrsića. "Ovo što je Mrsić napravio je udar na temelje SDP-a", ocijenio je te dodao kako je Mrsić bio najbolji prijatelj s Ivom Baldasarom, a onda digao ruku za njegovo izbacivanje iz SDP-a. "Najbolji je bio prijatelj s Ivom Josipovićem pa se i njega odrekao", rekao je Bernardić dodavši kako Mrsića nije bilo nigdje ni u ovoj kampanji. "Njemu je draže između dva izborna kruga umjesto HDZ-a napasti SDP i predsjednika. (...) Ali bez brige, neću mu dati alibi da podrži Andreja Plenkovića u Saboru" ustvrdio je Bernardić.

Možda ste propustili...