Sport
DRAMA U VINKOVCIMA

Lokomotiva vodila, Baša donio bod
Objavljeno 26. svibnja, 2017.

Cibalia je u susretu protiv Lokomotive ostvarila što je željela. Osvojili su Vinkovčani bod koji im osigurava kvalifikacije za ostanak u prvoligaškom društvu. Odigrali su igrači Mladena Bartolovića dobru utakmicu s puno trke i želje za pobjedom, premda su dugo strepjeli, pa mogu biti zadovoljni bodom.

Hladan tuš

Dok je trener Cibalije u posljednji prvenstveni susret izveo najavljenu, a po onom što ima na raspolaganju i najbolju momčad, trener Lokomotive Mario Tokić izveo je kombinirani sastav. Osim što nije mogao računati na tri reprezentativaca, u sastavu više nije bilo Erosa Grezde i Petara Bočkaja, koji su već dogovorili transfer u Osijek. Cibalia je ušla u susret odlučno i agresivno, pa je već u 4. minuti Baša u prilici, ali je iz trka pucao preko vratnice. Prvi pokušaj prema vrataru Matkoviću Zagrepčani su imali u 7. minuti, ali je i taj pokušaj završio daleko od vrata. Nakon desetak minuta intenzivnih napada malo su otupjeli napadi Cibalije i Lokomotiva je došla do daha te mirno počela organizirati igru. Pad tempa u igri koriste gosti i u 21. minuti. Nakon dvije vezane pogreške domaćih igrača došli su u vodstvo, što je bio hladan tuš za sve na tribinama, ali i za igrače na terenu. Zamalo su gosti povećali vodstvo kada je u 27. minuti slobodan udarac odlično izveo Karimi, ali je greda spasila Vinkovčane. Oodbijenu loptu Halilović je pokušao škaricama poslati u mrežu, no lopta je otišla preko grede. Do kraja poluvremena Cibalia je pokušavala doći do izjednačenja, ali osim nekoliko pokušaja iz kuta veće opasnosti za Šempera nije bilo.

Slijede kvalifikacije

U nastavak susreta Bartolović je uveo dva odmorna igrača, umjesto Mijokovića i Vitaića u igru je poslao Matiju Mišića i Pervana, želeći pojačati igru prema naprijed jer su obojica ofenzivci. Već u drugoj minuti nastavka Pervan je s 25 metara pogodio vratnicu. Taj put sreća nije bila na strani Cibalije. Očito je Bartolović pogodio s izmjenama, jer su oba nova igrača donijela pomak u igri Cibalije, pogotovo u bržem dolasku pred suparnička vrata. Nakon što je umjesto Glavice ušao Brekalo, Cibalia je krenula na sve ili ništa, pritisnula Lokomotivu na njezinu polovinu, a takva igra ostavila je gostima velik prostor pa su mogli kontrama ugroziti vinkovačka vrata. No zadnja linija Cibalije dosta je mirno zaustavljala sve njihove pokušaje.

Lokomotiva je bila prisiljena braniti se i s deset igrača jer su se igrači Cibalije rastrčali po cijelom terenu pa su obranu probijali s lijevog krila Petar Mišić i Čuljak, a s desnog Baša i Žderić. Takva igra konačno je urodila plodom, u 75. minuti, kada je Baša svojim petim ovosezonskim pogotkom izjednačio rezultat, koji je Cibaliji definitivno donio bod i dodatne kvalifikacije. Do kraja susreta, naime, vrijedan bod Vinkovčani su mirno sačuvali, a kraj utakmice dočekali slaveći rezultat koji je malo tko očekivao negdje početkom proljeća.

Antun GRGIĆ

VINKOVCI - Stadion Cibalije. Teren: vrlo dobar. Gledatelja: 2042. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Strijelci: 0:1 Doležal (21), 1:1 Baša (75). Žuti kartoni: Tomašević, Muženjak, M. Mišić (Cibalia), Doležal, Stolnik (Lokomotiva). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: EDI BAŠA (CIBALIA)

CIBALIA

1(0)

Matković 6,5, Žderić 7, Zgrablić 6,5, Tomašević 6,5, Čuljak 6, Mijoković 5,5 (od 46. Pervan 7), Muženjak 6, Baša 7,5, Vitaić 5 (od 46. M. Mišić 7), P. Mišić 6,5, Glavica 5,5 (od 59. Brekalo 6)

LOKOMOTIVA

1(1)

Šemper 6, Kluk 5,5, Karačić 5,5, Karim 6, Ivanušec 6, Halilović 7, Cekici 6 (od 61. Brezina 6), Stolnik 5,5, Doležal 7, Hujber 6 (od 69. Krajinović-), Majstorović 6

0:1

Nakon pogreške Čuljka Cekici se sjurio prema Matkoviću, koji je obranio njegov udarac “oči u oči”, ali se lopta odbila do Doležala, koji je prebacio istrčalog vratara Cibalije i pogodio mrežu.

1:1

Lopta je ubačena s lijeve strane, obrana Lokomotive loše je reagirala i mlako izbila loptu, na koju je natrčao Baša i raspalio po lopti, koja je završila u mreži nemoćnog Šempera.

Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

Najčitanije iz rubrike