Novosti
ŠIŠLJAGIĆ O GLAVAŠU

Počinje li opet politika destrukcije?
Objavljeno 27. svibnja, 2017.

Preko HDZ-a se Branimir Glavaš želi opet vratiti u lokalnu politiku, izjavio je to u petak Vladimir Šišljagić, kandidat grupe birača za osječko-baranjskog župana, i uz tvrdnju kako je glas za Anušića glas za Glavaša zapitao: “Je li to novi početak koji najavljuje Anušić kao kandidat HDZ-a u izboru za župana Osječko-baranjske županije?”

Šišljagić je u petak održao konferenciju za novinare pod nazivom “Za novi početak s Branimirom Glavašem”, kao reakciju na Glavaševo prozivanje da je Šišljagić tek u četvrtak ujutro saznao kako je HDSSB odlučio u drugom krugu lokalnih izbora dati podršku Anušiću. Prema Glavaševu istupu, Šišljagić je za to znao nekoliko dana prije, pa ga je prozvao lašcem.

- Zanimljivo kako na moju izjavu nije reagirao ni predsjednik ni potpredsjednik HDSSB-a, već samozvani vlasnik te stranke Branimir Glavaš, koji se još jednom sam razotkriva - kazao je Šišljagić.

Smatra kako je formiranje stabilne većine u Skupštini županije, koju će činiti HDZ i HDSSB, zapravo povratak Glavaša na lokalnu razinu. Još početkom studenoga prošle godine, podsjeća Šišljagić, dao se naslutiti Glavašev povratak u HDZ, kada je “preko svoje nelegitimne zamjene pristupio HDZ-ovoj saborskoj većini”, a potom i kada je Anušić kao izaslanik predsjednika HDZ-a bio izaslanik na Skupštini HDSSB-a.

- Zar je novi početak ruku pod ruku s Branimirom Glavašem, dojučerašnjim ljutim neprijateljem? Zar ćemo kroz Anušićev novi početak ovdje ponovno doživjeti politiku sukoba, isključivosti, i destrukcije, kakvu već dvije godine gledamo u državi - pitao se Šišljagić te pozvao birače da, prije svega, iziđu na birališta u drugom krug izbora te potom svi zajedno kažu “'ne' politikantskom jednoumlju”. D.Kuštro

U DRUGOM KRUGU POTPORA HSS-a

HSS Osječko-baranjske županije dao je potporu Vladimiru Šišljagiću za župana u drugom krugu lokalnih izbora. Predsjednik županijskog HSS-a Zvonko Pongrac kazao je kako se Šišljagić dokazao kvalitetnim radom vodeći županiju osam godina. Pongrac je istaknuo kako je HSS postigao odlične rezultate na lokalnim izborima u županiji, kazavši kako je ta stranka dobila dva načelnika u prvom krugu, u općinama Semeljci i Magadenovac, te ukupno 54 vijećnika - dva vijećnika u Županijskoj skupštini, četiri vijećnika u gradovima i 48 općinskih vijećnika. Zahvaljujući biračima pozvao ih je da svoj glas u drugom krugu daju i načelničkim kandidatima te stranke u Čepinu i Drenju - Draženu Tonkovcu i Željku Fabricu. Pongrac je upozorio kako pojedine članove HSS-a obilaze predstavnici HDZ-a nudeći im zaposlenje ako glasaju za Ivana Anušića, HDZ-ova kandidata za župana. I.M.

Možda ste propustili...

HRVATSKA NARODNA BANKA

Snažan rast kreditiranja