Osijek
DAN ŠKOLE U ZNAKU SVEMIRA

Pripremali se za put na Mjesec i izrađivali kacige
Objavljeno 27. svibnja, 2017.

U Osnovnoj su školi Miroslava Krleže u Čepinu u povodu Dana škole održane brojne aktivnosti, od zanimljivih radionica za učenike škole, do sada već tradicionalne biciklijade, kojoj je cilj najmlađe potaknuti na vožnju, vodeći računa o prometnoj sigurnosti biciklista.

Poveznica radionica tematski je određena - Priča o Svemiru. Učenici razredne nastave izrađivali su kacige, pripremajući se za put na Mjesec, a u učionici matematike održan je kviz znanja o svemiru, pa su učenici mogli pokazati i svoje dosadašnje znanje o planetima.

S nastavnicom su engleskog jezika učenici izrađivali Galaxy jars (galaktike u teglicama), a s učiteljima fizike i tehničke kulture planisfere (karte neba). Neki su pogledali film “Svemirska odiseja”, a ljubitelji prirode, izviđači, slikokazom su predstavili sljedeća predavanja: Nebeska tijela, vrste i karakteristike; Sunčev sustav te Vidljiva nebeska tijela sjevernog neba.

Nakon zanimljivih predavanja na livadi škole ispred šatora provedena je terenska igra s temom Simulacija rasporeda i kretanja tijela Sunčevoga sustava, u kojoj su učenici nosili obilježja pojedinih nebeskih tijela i prema uputama voditelja simulirali njihovo kretanje. Izbor je bio raznolik, stoga su se učenici mogli opredijeliti za radionicu prema vlastitom zanimanju.

Veliko zanimanje za vožnju biciklom povod je i za izgradnju novih kilometara biciklističkih staza u Čepinu i Livani. N.Vek.

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

FAKULTET PRIMIJENJENE MATEMATIKE

Diploma koja jamči brz nalazak posla

Najčitanije iz rubrike