Regija
49. ORAHOVAČKO PROLJEĆE

Utrka, turnir, koncerti, izložbe...
Objavljeno 26. svibnja, 2017.

ORAHOVICA - U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstva poljoprivrede, u Orahovici će se od 27. svibnja do 4. lipnja održati 49. Orahovačko proljeće. Orahovačko proljeće bit će otvoreno 27. svibnja u 19 sati u maloj gradskoj vijećnici svečanom sjednicom Odbora za kulturno-turističke manifestacije.

Potom slijedi niz sadržaja - sportskih, od kojih treba izdvojiti biciklističku utrku Srednjovjekovnim stazama u organizaciji BK-a LOOD koja će se održati 28. svibnja od 9 sati sa startom na orahovačkom Jezeru te tradicionalni malonogometni turnir mjesnih odbora. Kulturni sadržaji bit će predvođeni tradicionalnom izložbom Nepoznata Orahovica Duška Rađenovića pod naslovom “Orahovački olimpijci” koja će se održati 2. lipnja od 19 sati u restoranu Ružica grad, te revijom nakita ArsOr u organizaciji Udruge Pauk u sklopu koje će se 3. lipnja u holu školskog centra u 16 sati održati sajam, a od 19.30 sati revija nakita. Zabavni dio programa ove najveće i najdugovječnije orahovačke manifestacije obilježit će dva megakoncerta, u petak, 2. lipnja, od 22 sata na ljetnoj pozornici u središnjem gradskom parku zapjevat će Opća opasnost, a dan poslije, 3. lipnja, na istom mjestu, također od 22 sata slijedi veliki spektakl i nastup Marka Perkovića Thompsona. Središnji događaji i 49. Orahovačkog proljeća su posljednjeg dana manifestacije. U nedjelju, 4. lipnja, od 16 sati krenut će prepoznatljivost Orahovačkog proljeća, Cvjetni korzo, a u 17.20 na ljetnoj pozornici u središnjem gradskom parku bit će viđen praznik narodne baštine u vidu tradicionalne Smotre folklora. Organizator je ponovno uložio golem trud.

- Pripreme za ovogodišnje 49. Orahovačko proljeće započele su po završetku prošlog, uostalom kao i svaki put. Godinu dana naporno radimo jer želimo da orahovačko proljeće koje je zaštitni znak Orahovice bude što kvalitetnije i bolje da svi zajedno počevši od naših sugrađana pa do velikog broja gostiju uživamo u njegovoj ljepoti i sadržajnosti. Bit će za svakoga ponešto i ovim putem pozivam prvenstveno Orahovčane da sudjeluju u svim aktivnostima, posjete sve sadržaje, a potom pozivam sve goste da dođu u naš prelijepi grad – rekao je orahovački gradonačelnik i predsjednik Turističke zajednice Josip Nemec.V.Grgurić

Možda ste propustili...

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike