Regija
ŠEST MJESECI NAKON POŽARA

Petrijevački prvašić podlegao opeklinama
Objavljeno 27. svibnja, 2017.
Lani je u požaru u obiteljskoj kući Dejanu Vraniću opečeno je gotovo 90 posto tijela

Vezani članci

KOBNO PALJENJE PEĆI U PETRIJEVCIMA

U požaru nastradali majka i sinovi od sedam i četiri godine

PETRIJEVCI - Sedmogodišnji Dejan Vranić iz Petrijevaca u četvrtak kasno poslijepodne ipak je izgubio bitku za život u Klaićevoj bolnici u Zagrebu. Dječak je podlegao teškim opeklinama koje je zadobio u požaru obiteljske kuće 13. studenoga prošle godine. Nesretni sedmogodišnjak, inače učenik 1. razreda osnovne škole u Petrijevcima, najteže je stradao u požaru, pri čemu mu je bilo opečeno 90 posto tijela, osim vlasišta koje je zaštitila kosa koja je pritom izgorjela, a uz njega teške opekline na 30 posto tijela, odnosno na desnoj ruci, licu i prsima, zadobili su i njegov tada četverogodišnji brat, te majka (25), koja se tjednima oporavljala u KBC-u Osijek. Najmlađi, četverogodišnji sin, koji je u trenutku izbijanja požara također bio s majkom i braćom u kuhinji, na sreću nije bio ozlijeđen.

Zbog težine ozljeda dječaci su odmah nakon požara prebačeni u Klaićevu bolnicu u Zagrebu, a Petrijevčani su znali reći da unatoč nadljudskim naporima liječnika u Zagrebu prognoze od samog početka nisu bile dobre. Dječaci su se, naime, svakodnevno morali previjati u punoj anesteziji, a zbog tzv. opeklinske bolesti, pogotovo kod starijeg dječaka Dejana, unutarnji organi bili su izloženi mogućnostima raznih komplikacija. Neslužbeno doznajemo da je jedna od njih bila i sepsa, koja se pojavljivala u nekoliko navrata. Liječnici su nesretnog dječaka pokušali spasiti i nedavnim presađivanjem kože, no preteške su ozljede očigledno nadjačale želju malog dječaka za životom, čiji se mlađi brat tek nedavno vratio kući s liječenja, a majka je, unatoč vlastitim ozljedama, posljednja dva mjeseca provela uz sinovo uzglavlje…

Vijest o smrti Dejana Vranića jučer nam je potvrdio i načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić, koji je bio na čelu općinskog tima koji se zajedno s mještanima i dobrotvorima iz cijele Slavonije i Hrvatske nakon požara tjednima iznimno angažirao na obnovi teško oštećene obiteljske kuće Vranićevih, kako bi se ona u što kraćem roku pripremila za povratak majke i dvojice dječaka iz bolnice. Rekavši kako još uvijek ne zna termin ni pojedinosti oko posljednjeg ispraćaja Dejana Vranića, Zelić je tek kazao kako ovu obitelj teškog materijalnog stanja, u kojoj je samo otac zaposlen, Općina ni ovaj put neće ostaviti samu, nego će joj pomoći u teškim danima koji slijede.

Lidija ANIČIĆ
Nesreća potresla Hrvatsku

Vijest o požaru u Petrijevcima u Strossmayerovoj ulici u studenome prošle godine nemalo je potresla cijelu Hrvatsku, posebice zbog činjenice što je požar nastao kad je majka vatru u peći zalila benzinom jer je nikako nije uspijevala zapaliti. Pretpostavlja se da se upravo oko najstarijeg dječaka, koji je bio najbliže majci i peći, zbog isparavanja zapaljive tekućine stvorio velik plamen koji ga je jednostavno progutao i od čijih je posljedica nakon višemjesečne borbe u četvrtak i preminuo.

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA LIDER PO IZDVAJANJU

Za obitelj i djecu 10 eura po stanovniku

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

Najčitanije iz rubrike