Mozaik
U PRODUKCIJI HRT-A

Armand Assante glumi
u filmu o Anti Gotovini
Objavljeno 26. svibnja, 2017.

U Vili Dalmacija u Splitu tijekom posljednjih dana snimani su kadrovi HRT-ova igranoga filma i televizijske serije General o životnome putu generala Ante Gotovine u kojima su uz Gorana Višnjića sudjelovali poznati američki glumac Armand Assante te mlada glumica Jasmin Lord. Njemica kolumbijskoga podrijetla tumači ulogu Ximene, prve supruge generala Ante Gotovine, a Armand Assante tumači ulogu Andreasa, njezina djeda. Prizori su to koji nas vraćaju u 1991. godinu kad Ante Gotovina svojoj tadašnjoj supruzi najavljuje povratak u Republiku Hrvatsku kako bi sudjelovao u obrani svoje domovine.

Filmska ekipa dosad je snimila već više od dvije trećine materijala, a prva su sljedeća odredišta nakon Splita Sukošan, Obrovac i Đurđevac, u kojemu će se dočarati pustinjski uvjeti. Početkom lipnja ekipa se seli na Pag, na kojemu će se snimati akcijske scene iz razdoblja Gotovinine aktivne službe u Legiji stranaca, tijekom koje je bio i ranjen. Početkom srpnja predviđeno je snimanje u Francuskoj, koje će također poslužiti za prizore iz legionarskoga dijela generalova života.

- Ozračje na snimanju je sjajno jer imamo toliko dobrih glumaca koji izvrsno rade svoj posao. Očekujemo kako će snimanje trajati do sredine srpnja, a odmah nakon toga slijedi postprodukcija kako bi cijeli projekt bio dovršen do siječnja sljedeće godine - izjavio je producent Andrija Vrdoljak. Prikazivanje televizijske serije General na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT) predviđeno je tijekom 2018. godine. Filmsku ekipu predvodi redatelj Antun Vrdoljak, a projekt za Hrvatsku radioteleviziju snima produkcijska tvrtka Kiklop film. T.K.

U lipnju se ekipa seli na Pag, gdje će snimati scene iz razdoblja Gotovinine službe u Legiji stranaca

Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike