Sport
NOGOMETNI SUSRET KRAJ DRAVE

Humane zvijezde razveselile SOS Dječje selo Ladimirevci
Objavljeno 25. svibnja, 2017.

Jučer je na osječkom igralištu “Kraj Drave” odigrana nogometna utakmica između Humanih zvijezda Hrvatske i Humanih zvijezda Osijeka u povodu 20. obljetnice SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Kompletan prihod s akcije doniran je toj ustanovi u Ladimirevcima, koja se skrbi o djeci s posebnim potrebama i bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Nekolicina iz ladimirevačkog sela nastupila je za obje momčadi, koje su činile mnoga poznata imena iz sportskog, glazbenog i društvenog života Hrvatske te grada Osijeka. Grad je bio i pokrovitelj priredbe, koju je došao pozdraviti gradonačelnik Ivica Vrkić, a kojoj je svjedočilo 200-tinjak znatiželjnika i vidjelo Humane zvijezde Hrvatske, koje je prije 14 godina okupio Branko Tušek, a nastup na Elektrinu igralištu bio im je ravno - 111. Odazvali su se diljem Lijepe Naše, uglavnom s klupe vođeni Ivicom Grnjom, kojem su jučer asistirali Mate Bulić i Stjepan Jeršek Štef. Među ostalima, kraj Drave su jučer zaigrali Goran Vlaović, Andrej Panadić, Zoran Zekić, Marko Babić, Darko Čordaš, Leo Kazić, Stjepan Jukić i Mato Neretljak, koji je bio trostruki strijelac. Nedostatno da bi hrvatski “humanitarci” izbjegli poraz, jer su Osječani, pod vodstvom Milana Španjića, postigli pogodak više i pobijedili s rezultatom 4:3. Uvodno se činilo da će pobjeda domaćih “plavih” biti uvjerljivija jer su poveli sa 3:0, počevši pogotkom Miroslava Žitnjaka s njegove polovine terena. Nastavili su Antun Labak i veslač David Šain, a Neretljak je dvama pogotcima ugrozio pobjedu, koju je definirao Petar Krpan. Osim strijelaca za Humane zvijezde Osijeka nastupili su i Filip Šušnjara, Goran Popović, Davor Rupnik, Alen Petrović, Igor Budiša, Damir Vuica, Domagoj Malovan...

Susret je uspješno kanalizirao bivši međunarodni osječki nogometni sudac Domagoj Ljubičić, a novi osječki klupski liječnik, dr. Dino Gregorović, srećom, nije imao posla.

Bio je to zanimljiv susret, u kojem je prva i osnovna stvar bila humanost, a kada god je netko u potrebi, Humane zvijezde rado se odazovu i pomognu. Tako je bilo i ovaj put, došle su u Osijek i igrale za SOS Dječje selo Ladimirevci.

Dražen LEKŠAN
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike