Osijek
NOVI SEMAFOR NA DIVALTOVOJ

Učenici su sad zaštićeni
od jurećih automobila
Objavljeno 25. svibnja, 2017.

Otkako je postavljena tramvajska pruga na Divaltovoj, učenici OŠ Frana Krste Frankopana u dvostrukoj su opasnosti od prelaska ceste. Naime, osim što im tramvaj dolazi i s lijeve i desne strane, dodatan problem su i vozači koji ne poštuju pravilo puštanja pješaka na zebri. Kako bi se tomu stalo na kraj, Grad Osijek, kako nam je potvrdio i Zdravko Orešković, voditelj Odsjeka za promet, postavio je semafor koji će ovih dana profunkcionirati.

Ovaj potez Grada razveselio je Antuna Ptičara, ravnatelja OŠ Frana Krste Frankopana, koji kaže da su se na ovaj način prevenirale moguće incidentne situacije.

- Na svu sreću, nikakvih nesreća nije bilo. No, ovaj semafor pruža puno veću sigurnost, a o čemu sam razgovarao i s Prometnom policijom još početkom školske godine. Ima dosta neodgovornih vozača koji ne poštuju propise i ako neki učenik neoprezno prijeđe cestu, lako može doći do problema. Srećom, semafor će pomoći na način da će pješaci pritiskom na dugme zaustaviti promet - prokomentirao je Ptičar. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike