Osijek
ENES EF. POLJIĆ, IMAM OSJEČKI

U subotu počinje mjesec posta, pobožnosti i duhovne obnove
Objavljeno 26. svibnja, 2017.

U iščekivanju najradosnijeg i najvrednijeg mjeseca u godini, mubarek ramazana, muslimani se duhovno pripremaju da ga dočekaju otvorenih srca, spremni prihvatiti njegove obveze, ali i darove na kraju ramazana.

Ramazan donosi posebne blagodati koje nam Bog pruža kako bismo stekli njegovu milost, oprost i nagradu ovog i budućeg svijeta. Vrijedost 27. noći ramazana je kao tisuću mjeseci, što govori o velikoj Božjoj milosti.

Blagodat vjere koja se manifestira kroz post, molitvu, zekat, sadekatul-fitr, druženja uz iftare, zajedničko obavljanje molitve (teravije), kao i zajedničko učenje Kur'ana, učvršćuju našu vjeru, jačaju naše zajedništvo, pružaju nam mir, a na poseban način senzibiliziraju našu vjerničku svijest prema siromašnima, ugroženima, potlačenima i potrebitima po raznim osnovama. Ramazan je posebna škola u kojoj se prema Božjem programu svladavaju sve strasti kojima je čovjek sklon. Ramazan nas uči da na putu činjenja dobra ne smijemo stati i da budemo svjesni da je naše samo ono što udijelimo, a ne ono što za sebe zadržimo.

Zazivam Božju pomoć i zaštitu svima koji trpe i pate ma gdje bili i živjeli te kojoj vjeri, naciji ili bilo kojoj drugoj odrednici pripadali. Svi moramo biti ujedinjeni u molitvi i svakoj drugoj pomoći. Danas više nego ikada potrebna nam je međusobna ljubav, uzajamno poštovanje, razumijevanje i uvažavanje.

Braćo i sestre, molim dragog Boga da nam olakša obavljanje svih propisa u mjesecu ramazanu kako bismo bili u milosti Njegovoj i istovremeno oplemenili svoje srce i dušu. Svim pripadnicima islamske zajednice od srca čestitam mubarek Ramazan. Ramazan šerif mubarek olsun - poručuje Enes ef. Poljić. I.K.

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike