Osijek
6. REART FESTIVAL

Sajam rukotvorina, izložbe, radionice...
Objavljeno 25. svibnja, 2017.

U Tvrđi 2. i 3. lipnja održava se šesto izdanje ReArt festivala, ove godine na temu “Priča bez kraja” prema knjizi Michaela Endea koja otkriva pitanja fantazije, putovanja, iluzija i ukupnih izmišljenih prostora unutar ljudske mašte.

Centralno događanje ReArta je sajam koji predstavlja priliku kreativcima za izlaganje rukotvorina i umjetnina, te za cilj ima promicanje umjetnosti, kulture i kreativnog poduzetništva. Na sajmu će se predstaviti 35 izlagača čije će radove posjetitelji moći rezgledati u petak od 11 do 21, te u subotu od 9 do 21 sat. Uz sajamski dio, ReArt ima umjetnički i kazališni program te brojna popratna događanja u formi radionica, predavanja i glazbenih događanja. U sklopu umjetničkog programa, duž ulica Tvrđe biti će izloženo 60 zastavica prikupljenih kroz likovni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola. Također organizirane su izložba ilustracija pod nazivom “Priča bez kraja” i izložba umjetničkih instalacija u kojima ukupno sudjeluje 26 umjetnika. Obje izložbe moći će se pogledati oba festivalska dana. Kazališni program festivala obuhvaća, pak, pet predstava: “Lega, buđenje”, “Jazz, barut i Shaekspeare”, “Trenutak”, “Poštarska bajka” i “Priča bez kraja”. Dio ReArta je i sedam radionica: “Papergirl”, “Yoga Flow”, “Camera obscura”, “Priča bez kraja kroz likove”, “Slova rastu iza neobičnih vrata”, radionica žongliranja i radionica afričkog bubnjanja. Također, organizirano je i predavanje Božidara Mandića o temi “Porodica bistrih potoka”.

U sklopu glazbenog programa kroz dva dana nastupit će Bush Mad Squad, DJ Oliver, Human Buldozer, Misled Llama, DJ Euripid, Dr. Smeđi Šećer, Sretni Edi, Stephany Stefan, Vibrica i Juraj Botkuljak. Raspored održavanja predstava, radionica i predavanja može se pronaći na internetskoj stranici festivala reartfestival.blogspot.hr. I. Solar

Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike