Mozaik
I AKVAREL NA KONCERTU U ČAST 50 GODINA IZLASKA ALBUMA BEATLESA

Sretan rođendan, naredniče Pepper!
Objavljeno 26. svibnja, 2017.

“Sretan rođendan, naredniče Pepper!” naziv je koncerta kojim će se i Hrvatska priključiti proslavi velike, i to 50. obljetnice izlaska albuma “Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band” legendarnih Beatlesa. Koncert je to Beatles Revival Orchestra u koprodukciji Studija Maraton, BaBa production i Hamar Medije, a održat će se 28. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Beatles Revival Orchestra nastao je posebno za ovu priliku, a čine ga članovi tribute benda, i to riječkoga Beatles Revival Banda te orkestar pod ravnanjem orkestratora i glazbenog producenta Olje Dešića. Njima će se na pozornici Lisinskog pridružiti, među ostalima, Oliver Dragojević, Neno Belan, Radojka Šverko, Daria Hodnik, Marko Tolja, Damir Kedžo, Detour, Luce, Mia Negovetić, Frano Živković, Vedran Božić, Stijepo Gleđ Markos, Bruno i Jan Kovačić, Zvjezdan Ružić, akademski zbor “Ivan Goran Kovačić” te vokalni sastav Akvarel.

Na koncertu će biti izvedene pjesme cijelog albuma “Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band”, ali i najveće uspješnice iz karijere Beatlesa. U duže od dva sata, koliko će koncert trajati, na pozornici Lisinskog očekuje se više od sto glazbenika. Prava glazbena poslastica za publiku budući da su upravo Beatlesi odnosno njihova glazba inspiracija mnogim generacijama.

Iako je najstariji član osječkog Akvarela, Alan Marinić je ipak godinu dana mlađi od albuma:

- Ljudi kažu da su sve što se moglo odsvirati i otpjevati odsvirali i otpjevali upravo Beatlesi. Potpuno se slažem! Njihov utjecaj osjeti se u pjesmama i stilovima mnogih današnjih bendova. Tijekom posljednja dva mjeseca Akvarel se pripremao za ovaj koncert i s ponosom će se pridružiti svim glazbenicima na ovoj velikoj obljetnici velikog albuma. N.Vek.

Održat će se 28. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike