Regija
SREDNJE ŠKOLE U VIROVITIČKOJ ŽUPANIJI

Upisuju 931 učenika u 44 razredna odjela
Objavljeno 25. svibnja, 2017.

VIROVITICA - Prema dokumentima Ministarstva znanosti i obrazovanja koji reguliraju upis učenika u srednje škole, a to su Odluka o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. i Struktura razrednih odjela i broja učenika, u deset srednjih škola na području Virovitičko-podravske županije moći će se upisati ukupno 931 učenik u 44 razredna odjela.

Srednja škola Stjepana Sulimanca u Pitomači upisat će dva razreda po 22 učenika u četverogodišnje programe za zanimanja agroturistički tehničar i upravni referent te još dva razreda s ukupno 44 učenika u trogodišnje strukovne programe. Srednja škola “Stjepan Ivšić” u Orahovici također će primiti ukupno 88 učenika u četiri razredna odjela. U dva razreda bit će četverogodišnji programi za zanimanje komercijalist i opće gimnazije, a u dva trogodišnji strukovni programi.

U Slatini će srednje škole u prve razrede upisati ukupno 226 učenika u 11 razrednih odjela. Srednja škola Marka Marulića i sljedeće godine imat će pet odjela sa 110 učenika u četverogodišnjim programima opće gimnazije, ekonomskog tehničara, elektrotehničara te agroturističkog i poljoprivrednog tehničara. Industrijsko-obrtnička škola upisat će 116 učenika za čak 14 strukovnih zanimanja u šest razrednih odjela.

Virovitička Gimnazija Petra Preradovića upisat će 90 učenika u dva razredna odjela u program opće gimnazije i po jedan u programe jezične i prirodoslovno-matematičke gimnazije. Industrijsko-obrtnička i Strukovna škola u Virovitici upisat će ukupno 274 učenika u 13 razrednih odjela. U Strukovnoj školi su četverogodišnji programi za zanimanja ekonomist, komercijalist i turističko-hotelijerski komercijalist, u Industrijsko-obrtničkoj školi obrazovanje kozmetičara također traje četiri godine, a ostalo su trogodišnji programi za 14 strukovnih zanimanja. Tehnička škola ima petogodišnji program u jednom razrednom odjelu za medicinske sestre i tehničare opće njege te četverogodišnje programe za zanimanja elektrotehničara, računalnog tehničara za strojarstvo, šumarskog i drvodjeljskog tehničara te drvodjeljskog tehničara dizajnera. Tehnička škola upisat će ukupno 112 učenika u pet razrednih odjela.

Katolička klasična gimnazija ima 22 mjesta u jednom razredu, a Glazbena škola Jan Vlašimsky upisat će deset učenika u dvogodišnje pripremno obrazovanje i 21 učenika u program srednje škole. P. Žarković

Strukovna škola u Virovitici primit će najviše prvaša, 154 učenika u sedam razrednih odjela

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

Najčitanije iz rubrike