TvObzor
LUKA NIŽETIĆ

Glazba me vodi u neki ljepši svijet, oplemenjuje me i liječi
Objavljeno 26. svibnja, 2017.

Možemo slobodno reći kako je Luka Nižetić ubacio u petu brzinu. Prethodni singl nije se još ni “ohladio”, a ovaj energični splitski glazbenik svojim fanovima već donosi novi ljetni hit. O čemu je točno riječ više nam je rekao u razgovoru za TV Obzor, a otkrio nam je, između ostalog, koji je najzanimljiviji ulet neke djevojke koji je doživio, što mu pomaže popraviti loš dan, koji su njegovi skriveni talenti i bi li jednoga dana dopustio svom djetetu prijavu na glazbeno-natjecateljski show.

Vremena se mijenjaju

Zdravo, Luka! Reci nam za početak što ima novoga kod tebe u ovih nešto više od godinu dana otkad smo posljednji put razgovarali u povodu druge sezone RTL-ovih “Zvjezdica”.

- Uvijek ima novoga: novi singlovi, koncerti, kampanje, prijatelji, putovanja, planovi, a opet s druge strane tu su neke neizostavne relacije Zagreb - Split - Vis i natrag. Ono što bih možda izdvojio je početak suradnje s talentiranim i dokazanim hitmejekerom Branimirom Mihaljevićem, s kojim planiram napokon finiširati i svoj četvrti studijski album čiji izlazak najavljujem tijekom 2018. godine.

Baš sam te htio pitati možeš li ovom prilikom najaviti novi nosač zvuka, s obzirom na to da je prošlo već pet godina od prethodnog studijskog albuma “Kad zasvira...” Što fanovi mogu očekivati?

- U tih pet godina objavio sam sedam singlova koji su postigli zapažen uspjeh u eteru, poput “Vječno”, “Amsterdam”, “Ljubav je mukte” te aktulani “Ne ne ne Da da da”. Dakle, već imam više od pola albuma, tako da... Vremena se mijenjaju i nekako nemam pritisak da mi album izlazi svake dvije godine. Došlo je vrijeme da se predstavljaš kroz singlove, a album na kraju dođe kao neka kompilacija. Plan je tijekom 2018. godine skupiti dosadašnje singlove i predstaviti još nekoliko novih pjesama na nosaču zvuka.

Ovih dana u Trogiru snimao si videospot za novi singl u društvu lijepe Martine. Otkrij nam kako se zabavljate kad su kamere ugašene.

- Da, proveli smo dva nezaboravna dana na predivnoj lokaciji Brown Beach House Hotela koji oduševljava svojim interijerom i eksterijerom, gdje je svaki detalj pomno osmišljen, što ga i stavlja u kategoriju vodećih boutique hotela u Hrvatskoj. Ono malo vremena što smo imali - a snimalo se i danju i noću - iskoristili smo za spavanje i kupanje u bazenu te uživanju u dobroj hotelskoj klopi, vinu i kasnonoćnim ćakulama.

Kad se duplo pije...

Kakva je nova pjesma “Lagano”? Pretpostavljamo da ipak nije riječ o baladi kako naslov sugerira.

- Nije još vrijeme za baladu. Branimir je ovaj put napravio plesnu, ali ne toliko energičnu skladbu, koja se dosta oslanja na latinoamerčki zvuk. Dok ju slušaš, opušta te, a opet te tjera na ples, zabavu, tulum, koktele, sve ono što jednom dobrom ljetnom provodu treba.

Možeš li nam otkriti bar jedan stih iz nove pjesme?

- Naravno: “Kad se duplo pije, duplo ljubi se.” Za ostatak se strpite još samo maaalo.

Kad će i gdje publika moći premijerno poslušati novi singl?

- Pjesma je već lagano krenula s emitiranjem u radijskom eteru. Ovoga tjedna ide premijera i pratećeg videobroja koji su režirali Igor Ivanović i Sandra Mihaljević, a službeno predstavljanje dogodit će se 10. lipnja u Vodicama u sklopu CMC festivala.

Kako izgledaju tvoji planovi za ovo ljeto?

- Nema tu nekih velikih turbulentnih promjena: koncerti, restoran Fabrika, putovanje, kupanje, odmor... Samo da nas lijepo vrijeme posluži, jer ove hokejaške vremenske izmjene me izluđuju. Jedan dan sam u bermudama, a drugi dan već nosim jaknu.

Bez glazbe nema života

Miljenik si žena, obasipaju te raznim komplimentima. Koji ti je najzanimljiviji ulet koji si doživio?

- Bilo ih je doista svakakvih, ali omiljeni mi je onaj kad mi je jedna djevojka rekla da dođem živjeti kod nje na selo, da će me tetošiti do kraja života i da mi neće nedostajati ni ptičjeg mlijeka. Malo mi je sve to izgledalo kao onaj film “Misery”, kad luda bolničarka, koju igra Kathy Bates, zatoči popularnog pisca. Ali, kad malo bolje promislim, možda ta ponuda nije ni loša. Pa što bi mi nedostajalo?! Ha, ha, ha...

Na RTL-u se upravo prikazuje talent show “Zvijezde”. Bi li svom djetetu dopustio prijavu na takav glazbeno-natjecateljski show?

- Naravno! Ako je dijete talentirano i pritom želi podijeliti taj talent s drugima, zašto ne? Samo nisam ni za kakvu vrstu roditeljskih pritisaka i nepotrebnih ambicija. To su djeca, treba ih pustiti da se izraze i uživaju i tu priča mora stati. Ako će se dijete poslije htjeti baviti glazbom, samo će to odlučiti.

U javnosti si uvijek otkačen, zabavan, raspoložen... Kako izgleda kad privatno imaš loš dan i što radiš da sam sebe “digneš” i oraspoložiš?

- Ima nekoliko stvari koje pomažu. Prije svega moj ljubimac Chaka, odlazak s njim u prirodu pravi je lijek za loše raspoloženje. Dobar trening mi isto dobro dođe za izbacivanje loše energije i nakupljenog stresa. I, naravno, bez glazbe nema života, ona me vodi u neki drugi svijet gdje je sve ljepše, oplemenjuje me i liječi.

Razgovarao: Adrian ANDREJEK
VOLIM SE KREATIVNO IZRAŽAVATI

Pjevač si, a vidjeli smo da si i dobar kuhar. Imaš li još kakav skriveni talent?

- Volim fotografirati i u slobodno vrijeme nekim svojim kolegama režiram i snimam videospotove. Radio sam spotove za Detour, Pavel, Tinu Vukov, Luce, Ivanu Kindl... Jednostavno ne mogu mirovati, svoje slobodno vrijeme uvijek pokušavam kvalitetno iskoristiti, a najviše se volim kreativno izražavati i stvarati. Onda sam najsretniji.

Možda ste propustili...

NA HBO MAX STREAMING PLATFORMI I HBO KANALU

Premijera miniserije “Simpatizer”

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike