Sport
KVALIFIKACIJE 4. I 7. LIPNJA

Mladina blizu ogleda s bivšima
Objavljeno 24. svibnja, 2017.

Ako u posljednjem prvenstvenom kolu Cibalia na svom stadionu protiv Lokomotive ne izgubi, onda će sigurno igrati dodatne kvalifikacije s drugoplasiranom momčadi Druge HNL. Prva kvalifikacijska utakmica igrat će se u nedjelju, 4. lipnja, a uzvratna je tri dana poslije, 7. lipnja. Trenutno stanje na ljestvici drugoligaša pokazuje da su dva moguća kandidata za suparnika Cibaliji u kvalifikacijama. Na drugom mjestu je Gorica s 56 bodova, a odmah iza nje je Solin s 54 boda. Budući da se oba kluba međusobno sastaju u posljednjem kolu u Velikoj Gorici, pobjednik sigurno igra kvalifikacije. Istina je da je domaćinu potreban samo bod za kvalifikacije, ali je jako dobro poznato kako se kalkulacije u ovakvim situacijama mogu obiti o glavu. Gorica do sada nije izgubila ni jednu utakmicu na svom stadionu, pet je puta igrala neriješeno pa će Solinu doista biti izazov ostvariti pobjedu. Koliko su Goričani kvalitetni, pokazali su u prošlom kolu, kada su lidera i novog prvoligaša Rudeš svladali na njegovu terenu sa 2:0.

Gorica i Solin stekli su i administrativno mogućnost napada na Prvu ligu. Obje su momčadi dobile licencu od odjela za licenciranje. Međutim, iz Gorice osporavaju licencu Solinu jer su navodno u vrijeme zahtjeva za licencu imali samo dva igrača pod profesionalnim ugovorom, a trebaju imati polovinu kompletnog igračkog kadra.

Inače, na klupi Gorice sjedi Vinkovčanima dobro poznato lice. Davor Mladina, bivši igrač i trener Cibalije, koji je već uvodio nekoliko klubova u Prvu ligu. Prije njega na klupi Gorice sjedio je još jedan bivši trener Cibalije, Damir Milinović. A. Grgić

Možda ste propustili...

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike