Osijek
IZABRAN NOVI DEKAN NA POLJOPRIVREDNOM FAKULTETU

Zmaić: Zauzimat ću se za fleksibilniju nastavu i suradnju s gospodarstvom
Objavljeno 25. svibnja, 2017.

Na izbornoj sjednici Fakultetskog vijeća Poljoprivrednog fakulteta, u redovitoj proceduri održani su izbori za novog dekana. Većinom je glasova članova tog vijeća izglasan prof. dr. sc. Krunoslav Zmaić.

Redoviti je predavač na ovom fakultetu, na kojemu je diplomirao te doktorirao 2004. godine. Područje njegova djelovanja su agroekonomika te agrarna i ruralna politika. Na novu dužnost stupit će na početku iduće akademske godine.

Za poziciju dekana, kaže za naš list, motiviralo ga je iskustvo koja je stekao u protekle četiri godine kao prodekan za nastavu, što je rezultiralo uvođenjem kvalitetnijeg preddiplomskog sveučilišnog studija te prijedlogom novih studijskih programa na preddiplomskom i diplomskim sveučilišnim studijima usklađenih sa standardima zanimanja i standardima kvalifikacija.

- U sljedećem četverogodišnjem mandatu nastojat ću ukupnu djelatnost Fakulteta usmjeriti prema visokim razinama nastavnih, znanstveno-istraživačkih i stručnih postignuća te stvaranju potrebnog institucionalnog okruženja koje je nužno za kvalitetno djelovanje i daljnji razvoj fakulteta. Stoga ću se zauzimati za usklađen, osmišljen i integriran razvoj kroz nastavnu, znanstveno-istraživačku i stručnu djelatnost, ljudske potencijale i organizacijski ustroj koji će jamčiti neometano odvijanje svih aktivnosti Fakulteta - najavljuje Zmaić.

U preddiplomskoj i diplomskoj nastavi najavljuje nastavak izgradnje jednostavnijeg i fleksibilnijeg nastavnog procesa uz otvaranje novih studijskih programa iz poljoprivredne tehnike i tehnologije, poljoprivrede i zaštite okoliša, tehničkih sustava i gospodarenja energijom kao i poljoprivredne biotehnologije.

- Nastavit ću i pokretanje novih specijalističkih poslijediplomskih studija kao važnog oblika prijenosa novih znanja, čime se pridonosi podizanju tržišne kompetentnosti i konkurentnosti gospodarstva. Želja mi je i intenziviranje međunarodne suradnje kroz kraće i duže boravke na međunarodnim nastavnim i znanstveno-istraživačkim ustanovama, kao i intenziviranjem dolaznih mobilnosti nastavnika i studenata na Poljoprivredni fakultet - kaže Zmaić. Potaknut će suradnju s gospodarstvom kroz intenziviranje rada na projektima u okviru “Centra primijenjenih bioznanosti Lanac zdrave hrane“ i time omogućiti snažnije pokretanje “spin-off“ tvrtki u suradnji s drugim zainteresiranim partnerima sa Sveučilišta, iz gospodarstva, lokalne i regionalne zajednice. I, naravno, cilj mu je pridonositi afirmaciji struke te prenositi stavove i ideje o potrebama za podizanjem konkurentnosti poljoprivrednog sektora za dobrobit cjelokupne agrarne strukture. D. Kuštro

Novi dekan najavljuje i otvaranje novih studijskih programa iz poljoprivredne tehnike i tehnologije, zaštite okoliša...

Možda ste propustili...

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike