Mozaik
TRI NOVA IZVOĐAČA

Ferragosto Jam: Bolesna Braća, Kralj Čačka i She Loves Pablo
Objavljeno 25. svibnja, 2017.

Još je dva i pol mjeseca do velikog glazbenog spektakla na orahovačkom Jezeru, najvećeg ljetnog festivala u ovom dijelu Hrvatske, jubilarnog, 10. Ferragosto Jama, koji će se održati od 3. do 6. kolovoza ove godine. Line-up se bliži kraju, a najnovija upisana imena su Bolesna braća, She Loves Pablo i Kralj Čačka.

- Bolesnu braću već svi dobru znaju, kao i She Loves Pablo, a Kralj Čačka je nešto novo u našem line-upu. Priča oko tih glazbenika počela je kao samostalan projekt pod pseudonimom iza kojeg se krio Nenad Marić, a Kralj Čačka je danas kompletan bend. Prateći bend čine Nenadov brat Marko Marić na mnoštvu instrumenata - gitara, piano, vibrafon, perkusije, bubnjevi, Miladin Stojković (kontrabas) i Igor Božić (bubnjevi), a često s bendom nastupa i tamburaški orkestar. I dalje radimo najavne koncerte za 10. Ferragosto Jam, 3. lipnja imamo čak dvije Dostave zvuka, 28. i 29. izdanje, naravno u orahovačkom klubu Blues. Počnimo od kraja, 29. izdanje rezervirano je za NIRVANA TRBT, a riječ je o koncertnom presjeku svjetskog grunge simbola, Nirvane, koji će prirediti Chris Ian & Pangea! Iana, koji se s velikom lakoćom uživljava u lik i djelo Kurta Cobaina, neki će prepoznati i kao glazbenika koji više od deset godina svira po ulicama zagrebačkog centra, a onda se skrasio u bendovima Killed a Fox i Malady Lane. Na 28. izdanju nastupit će She Loves Pablo, Mother of All, Burn and Levitate, Try Mandarine, Killed a Fox, Fluorescence i Spring of Sloat And Haze. Zanimljivo je što je sve istoga dana, 28. Dostava je u 21 sat, a 29. od 23 sata na dalje – kaže Marko Nemec iz Kluba Dostave zvuka.

Sve informacije o 10. Ferragostu mogu se pronaći na Facebook stranici.

- I dalje se online mogu naručiti naši paketi, kao i kupiti u Dirty old shopu u Zagrebu. Ferragosto Jam paketi su po cijeni od 230 kuna do isteka zaliha, u kojima su ulaznica, majica, lončić, Žuja, razglednica i ljuti umak. Festivalska ulaznica daje ulaz na sve dane festivala, na sve stageove - Piknik stage, DobroJutro stage, Izštekani stage, Silent “Pssst party” stage, Dance Hard stage, besplatan kamp u prostoru predviđenom za to i besplatan prijevoz od kolodvora do Jezera i natrag. Ulaznice se mogu kupiti online na Entrio ili na Entrio prodajnim mjestima. Karte se na ulazu/infopultu mijenjaju za narukvice, a njih je strogo zabranjeno skidati tijekom festivala. Naglašavam kako kupnjom ulaznice posjetitelj bezuvjetno prihvaća pravila ponašanja mjesta događaja i organizatora. Cijena festivalska ulaznice u pretprodaji je 110 kuna – zaključuje Nemec. V.Grgurić

Najčitanije iz rubrike