Sport
RUKOMET

Mrđen pozvao igračice za Osijek
Objavljeno 23. svibnja, 2017.

Hrvatska ženska seniorska rukometna reprezentacija okupit će se 5. lipnja u Zagrebu od kuda će krenuti put Osijeka gdje će trenirati i pripremati se za kvalifikacijske utakmice protiv Slovenije za plasman na Svjetsko prvenstvo 2017. u Njemačkoj, a na okupu će biti sve do 19. lipnja 2017.

Prva kvalifikacijska utakmica bit će odigrana 10. lipnja u Osijeku, u dvorani Gradski vrt, s početkom u 18 sati, dok je uzvrat na rasporedu 15. lipnja u Celju, također s početkom u 18 sati. Neće to biti jedini susreti koje će odigrati naša ženska rukometna reprezentacija. U sklopu priprema Hrvatska će odigrati i prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Švedske, a taj susret na rasporedu je 7. lipnja, također u Osijeku, s početkom u 19 sati. Dan nakon uzvratnog susreta dodatnih kvalifikacija naše će rukometašice odigrati još jedan susret. Okupljanje će zaključiti prijateljskom utakmicom s rukometnom reprezentacijom Srbije, u Virovitici, u sklopu obilježavanja 60. obljetnice Svjetskog prvenstva za žene, kojemu je Virovitica 1957. bila jedan od domaćina.

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije za predstojeću akciju pozvao je 20 igračica. Na popisu nije najbolja hrvatska rukometašica i najbolji strijelac Lige prvakinja Andrea Penezić, ali još nekoliko istaknutih internacionalki, poput Penezićkine suigračice i imenjakinje Andreje Čović, te vratarki Marte Batinović (nekada Žderić, nap.a) i Jelene Grubišić. Tako će za proboj na Svjetsko prvenstvo Mrđen imati na raspolaganju sljedeće igračice: Ivana Kapitanović, Gabrijela Bešen, Tea Pijević, Paula Posavec, Kristina Plahinek, Aneta Benko, Nikolina Zadravec, Katarina Ježić, Ana Debelić, Ines Domjan, Maja Kožnjak, Dora Krsnik, Stela Posavec, Ćamila Mićijević, Marijeta Vidak, Larissa Kalaus, Marina Glavan, Žana Marić, Selena Milošević i Dora Kalaus. Na popisu pričuvnih igračica našle su se Mara Budić, Magdalena Ećimović, Ekatarina Nemaškalo, Lea Vukojević, Josipa-Paula Jerčinović, Sara Šenvald, Ivana Dragišić i Ivana Dežić.

Krešimir LACKOVIĆ
LINO POZVAO SRŠENA IZ NEXE-a

Svoj popis od 26 igrača objavio je i izbornik rukometaša Lino Červar, koji je zakazao okupljanje za 13. lipnja. Igrači će do 22. lipnja trenirati u Poreču, da bi dan kasnije u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski sudjelovali na završnom izvlačenju skupina za Europsko prvenstvo 2018., kojemu je domaćin Hrvatska. Na Červarovom popisu od starosjeditelja možemo primijetiti kako nema Marka Kopljara, kao i Domagoja Duvnjaka koji se oporavlja od ozljede, ali će posjetiti reprezentativce u Poreču. Novo ime u kombinacijama desni je vanjski NEXE-a Ivan Sršen.

Na Červarovom popisu nalaze se: Filip Ivić, Ivan Pešić, Matej Ašanin, Zlatko Horvat, Jerko Matulić, Ivan Vida, Manuel Štrlek, Lovro Mihić, David Mandić, Igor Vori, Željko Musa, Krešimir Kozina, Marino Marić, Marko Mamić, Sandro Obranović, Jakov Gojun, Stipe Mandalinić, Alen Blažević, Luka Cindrić, Igor Karačić, Matej Hrstić, Domagoj Pavlović, Luka Stepančić, Luka Šebetić, Ivan Sršen i Jakov Vranković.

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana